ANDROSinfo ?? Portal t?? ??????
Monday 03-10-2022
ANDROS   ΑΡΧΙΚΗ     EDITORIAL         ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ         ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Το ANDROSinfo στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ANDROSinfo in ENGLISH ANDROSinfo en FRANCAIS ANDROSinfo in DEUTSCH ANDROSinfo in ITALIANO ANDROSinfo en ESPANOL
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
www.androsinfo.gr

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΝΕΡΟ
ANDROS BATSI Ανδρος. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπατσί, διαμονή καταλύματα διακοπές στην ’νδρο ANDROS BATSI Ανδρος. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπατσί, διαμονή καταλύματα διακοπές στην ’νδρο www.ANDROSinfo.gr

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ANDROSinfo
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κ.Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΛΑ.Ο.Σ. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ANDROSinfo

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι Βουλευτές των Κυκλάδων, να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, για να διαμορφώσουν τα προσωπικά στοιχεία που θέλουν να εμφανίζονται δίπλα στην συμμετοχή τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Σειρά εμφάνισης - παρουσίασης κάθε κόμματος, όσο και η λίστα των υποψηφίων, εξαρτάται από την ημέρα δημοσίευσης στον τύπο των ψηφοδελτίων των κομμάτων.


Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες:

Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος στο νομό Κυκλάδων για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι οι εξής:

Παναγιώτης Ρήγας
Παναγιώτης Ρήγας, νυν βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε νομάρχης Κυκλάδων την περίοδο 1994-2002 και από τις βουλευτικές εκλογές του 2004 έως σήμερα εκλέγεται βουλευτής στο νομό. Είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Δεκέμβριο του 1974. Επίσης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπεύθυνος του τομέα τουρισμού. Στις εκλογές του 2007 είχε πάρει 14.511 ψήφους.

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 28 Αυγούστου του 1956.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Προυσαλόγλου.

Σπουδές: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής της Αθήνας. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (master) στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.
Ξένες γλώσσες: Γαλλική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Ερμούπολη Σύρου, τηλ.: 2281/087300, φαξ: 2281/085111.
Οικία: Ορνός Μυκόνου, Μύκονος, τηλ.: 2289/023844 & Ελευθερίας 5, Σύρος 2281/088341

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγει βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2004 και 2007.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Το 1984 διορίσθηκε Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Σύρο.
Το 1986 τοποθετήθηκε μετακλητός Νομάρχης Χίου μέχρι τον Ιούλιο του 1989.
Το 1993 για δεύτερη φορά ορίσθηκε Νομάρχης Χίου μέχρι τον Αύγουστο του 1994.
Τον Οκτώβριο του 1994 εξελέγη Νομάρχης Κυκλάδων.
Το 1998 επανεξελέγη στην θέση του Νομάρχη Κυκλάδων.
Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων που κατέλαβε την θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Δεκέμβριο του 1974.
Μέλος της Ν.Ε. Α΄ Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από 1977 μέχρι το 1979.
Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών το 1978 και Πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών της Νίκαιας της Γαλλίας το 1982.

Επιτροπές της Βουλής
1. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών Θέση: Μέλος
2. Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θέση: Μέλος

Προσωπική σελίδα Βουλευτή - http://www.p-rigas.gr
Διεύθυνση e-mail Βουλευτή - p.rigas@parliament.gr - contact@p-rigas.gr

Δημόσια Δράση
Το 1986 τοποθετήθηκε μετακλητός Έπαρχος Άνδρου.
Το 1988 διορίσθηκε Νομάρχης Χίου μέχρι τον Ιούλιο του 1989 .
Το 1993 ορίσθηκε για δεύτερη φορά Νομάρχης Χίου μέχρι τον Αύγουστο του 1994 .
Τον Οκτώβριο του 1994 εξελέγη Νομάρχης Κυκλάδων.
Το 1998 επανεξελέγη στη θέση του Νομάρχη Κυκλάδων .
Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων και κατέλαβε τη θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου .
Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 κατέλαβε την μια έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων με 13.900 ψήφους .
Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το Δεκέμβριο του 1974 και Μέλος της Ν. Ε Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ από το 1977 μέχρι το 1979 .
Σήμερα ως βουλευτής συμμετέχει στην Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Ταυτόχρονα συμμετέχει στους Κ.Τ.Ε. Υπουργείου Άμυνας, Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείου Ανάπτυξης, Υπουργείου Αιγαίου και Υπουργείου Ναυτιλίας ( Στους δύο τελευταίους Κ.Τ.Ε. είναι αναπληρωτής εισηγητής )
Εκπροσωπεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως αναπληρωματικό μέλος, στον Παγκόσμιο Διακοινοβουλευτικό Οργανισμό.
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και έχει ορισθεί υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού.
ANDROSinfo
Δέσποινα Τούντα
Δέσποινα Τούντα, νομαρχιακή σύμβουλος από την Άνδρο. Έχει διατελέσει στενή συνεργάτης της πρώην υπουργού Ελισσάβετ Παπαζώη.

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δεσποινας Τούντα στα "Νέα Πάρου-Αντιπάρου"

Ποιος ήταν ο λόγος που ο Ελληνικός λαός αναγκάζεται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια να πάει ξανά στις κάλπες;

Δέσποινα Τούντα: «Η οικονομική κρίση και παρακμή που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες, η ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών ανάπτυξης, η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη, το αυξανόμενο εξωτερικό χρέος, η ανισότητα του φορολογικού συστήματος, η ακρίβεια και τέλος η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η κρίση των πολιτικών θεσμών, αποτελούν κατά την άποψη μου τους βασικότερους λόγους για την 2η προσφυγή στις κάλπες μέσα σε διάστημα δύο ετών».

Ποιος είναι ο λόγος που ο ψηφοφόρος θα πρέπει να επιλέξει το κόμμα σας και όχι τη ΝΔ;

Δέσποινα Τούντα: «Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα για την άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Προτάσσει την προστασία της μέσης ελληνικής οικογένειας, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, ενώ αντίθετα η ΝΔ δηλώνει κυνικά ότι τα χρέη θα τα πληρώσουν οι πολλοί, ενώ οι λίγοι και ημέτεροι, θα μείνουν στο απυρόβλητο».

Το ΠΑΣΟΚ ποιες προτεραιότητες πρέπει να βάλει για τις Κυκλάδες;

Δέσποινα Τούντα: «Βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις Κυκλάδες, αποτελούν η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας με επαρκή στελέχωση και εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος αεροδιακομιδών, η εξασφάλιση επαρκούς, αξιόπιστης και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με το τον Πειραιά, την Ραφήνα και τη Σύρο, πρωτεύουσα του Νομού μας, η καθιέρωση εθνικής νησιώτικής πολιτικής σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, η τουριστική ανάπτυξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Τι λέει το δικό σας ένστικτο για την εκλογική μάχη στο νομό μας;

Δέσποινα Τούντα: «Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, είναι ένα ψηφοδέλτιο με ισχυρές υποψηφιότητες, με εμπειρία και γνώσεις στα θέματα των νησιών μας. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία και ισχυρή πλειοψηφία. Στα νησιά μας επικρατεί αέρας νίκης, χαράς και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για μια νέα πορεία προς τη Νέα Αλλαγή, που δεσμεύεται ότι θα φέρει το ΠΑΣΟΚ, την επαύριον των εκλογών μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας».

Οι πολίτες εδειξαν μία απαξίωση για την πολιτική στις ευρωεκλογές. Τώρα για ποιο λόγο πρέπει να ενεργοποιηθούν;

Δέσποινα Τούντα: «Οι πολίτες θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα με καθαρό και σταθερό τρόπο. Θέλουν επιτέλους να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το τέλμα που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία και για τα οποία έχει αποκλειστική ευθύνη η απερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα για να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο που ταλανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Για τους λόγους αυτούς πιστεύω ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι με ένα και μοναδικό στόχο. Να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, δίκαιη και ανθρωποκεντρική. Να χτίσουμε την Ελλάδα των επιτυχιών και της ανάπτυξης».

Η προσωπική σας «μάχη» με τους σταυρούς πώς πάει; Είσαστε αισιόδοξη;

Δέσποινα Τούντα: «Καταρχήν πιστεύω στην μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα και στο Νομό μας. Πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία και ισχυρή πλειοψηφία. Εγώ προσωπικά δίνω τη δική μου μάχη πρωτίστως για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές όμως, ότι κάθε υποψήφιος όπως και εγώ άλλωστε κατεβαίνοντας σε μια εκλογική μάχη, διεκδικεί πέρα όλων αυτών που προανέφερα και την ψήφο του Έλληνα πολίτη. Στα πλαίσια αυτά δίνω την προσωπική μου μάχη και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη».

Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση που θα την φυλάξω για να σας τη δείξω στο τέλος της τετραετίας αν το κόμμα σας γίνει κυβέρνηση. Τι θα κάνετε για την Πάρο και την Αντίπαρο. Για ποιος πράγμα δεσμεύεστε;

Δέσποινα Τούντα: «Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, θα προωθήσουμε στην Πάρο τα δύο μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί, το νοσοκομείο και το αεροδρόμιο, για δε την Αντίπαρο, την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του Βιολογικού Καθαρισμού».

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε η υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Δέσποινα Τούντα στην εκπομπή “Πολιτικό Παρατηρητήριο” του Sifnos.Tv στις 24 Σεπτεμβρίου 2009ANDROSinfo
Γιώργος Παπαμανώλης


Γιώργος Παπαμανώλης, είναι αναπληρωτής Νομάρχης τα τελευταία οκτώ χρόνια και από το 1988 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος. Διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Σύρο. Είναι η πρώτη φορά που βάζει υποψηφιότητα για βουλευτής.

ANDROSinfo
Γερμανός Καπίρης


Γερμανός Καπίρης, ιατρός στο Κ.Υ. - Νοσοκομείο Νάξου. Είναι η δεύτερη φορά που βάζει υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές (το 2007 είχε πάρει 5.715 ψήφους και ήταν δεύτερος πίσω από τον Π. Ρήγα). Στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Νάξου.

ANDROSinfo
Σοφία Θεολογίτου
Σοφία Θεολογίτου, Νομαρχιακή σύμβουλος τα τελευταία 12 χρόνια. Κατάγεται από την Αμοργό και εργάζεται στη Νομαρχία Κυκλάδων. Είναι αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό.
Σε ηλικία 15 ετών πήγε στη Νάξο για να φοιτήσει στο Λύκειο.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Συνεχίζει τις σπουδές της αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Σε συνεχή αναζήτηση της γνώσης, σήμερα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 1990 εκλέγεται Κοινοτική Σύμβουλος από τους συγχωριανούς της στην Κοινότητα Αμοργού.

Το 1995 διορίζεται Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.

Το 1997 μετατίθεται ως Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Εκλέγεται για τρεις συνεχείς τετραετίες Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων.
Είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και εκλεγμένη αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. το 2007.

Μήνυμα της κ. Σ. ΘΕΟΛΟΓΙΤΟΥ για τις Εκλογές
Φίλη Κυκλαδίτισα, φίλε Κυκλαδίτη,
Με χαρά αλλά και ευθύνη σας πληροφορώ ότι συμμετέχω στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα με πάθος γιατί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, γιατί μπορούμε να χτίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία αξιών.

Θα υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με στόχο και οδηγό τις βασικές αξίες της ζωής μου αλλά και του κινήματος: την ισονομία, την αξιοκρατία,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Για να μπει ένα οριστικό τέλος σε ένα πελατειακό κράτος που δε σε σέβεται, αλλά σε προσβάλει καθημερινά, σε εξουθενώνει και σε αδικεί.

Για σένα και μαζί σου δίνω αυτή τη μάχη με όλη μου τη ψυχή και ελπίζω στο καλό αποτέλεσμα.

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.
Αρχή σελίδας
ANDROSinfo
Κ.Κ.Ε. Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. στις Κυκλάδες

Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές του κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο νομό Κυκλάδων για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι οι εξής:

1. Ζεπάτος Χαράλαμπος, Δημόσιος Υπάλληλος (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου), Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

2. Πρωτόπαπας Ιάκωβος, Λιμενεργάτης, Συνδικαλιστικής, Πρόεδρος Λιμενεργατών Τήνου

3. Ροκονίδας Κων/νος, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός

4. Σιγάλας Ευάγγελος, Συνταξιούχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

5. Ψαρρά Ευδοκία, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες

Ιωάννης Βρούτσης
Ιωάννης Βρούτσης
Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 01.06.1963. Κατάγεται από τη Νάξο και την Αμοργό των Κυκλάδων.
Έγγαμος με τη Δικηγόρο Θεοδώρα Βαγενά. Έχει ένα γιο και μία κόρη.

Επάγγελμα: Οικονομολόγος. Εργάσθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σπουδές: Εισήχθη με υποτροφία και απεφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Καραγεώργη Σερβίας 7, 105 63, Αθήνα, Τηλ.: 210-3211200 και 210-3213333, Φαξ: 210-3211300.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη για πρώτη φορά, πρώτος σε ψήφους, Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως ενεργό στέλεχος στο χώρο της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο φορές διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ.
Έντονη και πολύχρονη παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα το 1990.
Εκλέγεται συνεχώς τέσσερις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών (1994-2007).
Εκλέγεται Πρόεδρος του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών-Πειραιώς (1999).
Εκλέγεται για δύο θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (1999-2006).
Εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών το 2007.
Εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. (2004-2007).
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο Υπουργείο Οικονομικών.
Εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων το 2003.
Εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. το 2005.
Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Εφοριακών το 2005.
Εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1997.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά για οικονομικά και φορολογικά θέματα.

Επιτροπές της Βουλής
1. Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θέση: Μέλος

Προσωπική σελίδα Βουλευτή - http://www.ivroutsis.gr
Διεύθυνση e-mail Βουλευτή - vroutsis@ivroutsis.gr
ANDROSinfo

Σταμάτης Μαύρος
Σταμάτης Μαύρος
Σύντομο βιογραφικό:

Παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ ο κ. Σταμάτης Μαύρος προκειμένου να έχει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος Βουλευτής με το Ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κυκλάδων.

Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1963.

Το 1981 πετυχαίνει την είσοδό του στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εντάσσεται στη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και εκπροσωπεί τη Σχολή του στα όργανα διοίκησης του Οικονομικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου.

Το 1989 εκλέγεται Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αναλαμβάνοντας το χρέος να συμβάλει όπως και χιλιάδες μέλη της Οργάνωσης στην ενδυνάμωση του πολιτικού οράματος για μια σύγχρονη, δυναμική και φιλελεύθερη Ελλάδα.
Ενδεικτικές των πρωτοποριακών πρωτοβουλιών που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι:

- Η ίδρυση το 1990 του Κέντρου Πληροφόρησης για την Ευρώπη, την Εκπαίδευση και την Ανάπτυξη «Δράση ΄92», φορέα που παρείχε δωρεάν πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες.
- Η έκδοση σε εβδομαδιαία βάση της «Δημοκρατικής Πρωτοπορίας», της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ που έγινε το βήμα έκφρασης και αναζήτησης μιας ολόκληρης γενιάς.
- Η διοργάνωση του 1ου Πανβαλκανικού Συνεδρίου Νέων στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των Νεολαιών των φιλελεύθερων κομμάτων της Βαλκανικής Χερσονήσου, με σκοπό την ενίσχυση των δημοκρατικών δομών στις χώρες του πρώην Ανατολικού συνασπισμού.
- Το 1991 η ΟΝΝΕΔ μετέχει δυναμικά και με τις διακριτές φιλελεύθερες της θέσεις στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φιλελεύθερων Νεολαιών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει την τύχη να συναντήσει και να συνδεθει φιλικά με νέους φιλελεύθερους πολιτικούς από τη διεθνή σκηνή.

Έχει συμπεριληφθεί 3 φορές σε τιμητική – μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Το 1994, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επιστρέφει στην Αμοργό και ασχολείται επαγγελματικά με εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Παράλληλα δραστηριοποιείται μέσα σε κοινωνικοοικονομικούς και πολιτιστικούς συλλόγους των Κυκλάδων, με στόχο τη διεύρυνση των αναπτυξιακών και πολιτιστικών οριζόντων του τόπου.

Τον Μάιο του 2004 ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής τον ορίζει Πρόεδρο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ). Στο επόμενο διάστημα ο ΟΠΕΠ δραστηριοποιήθηκε στην προετοιμασία και ανάδειξη της πολιτιστικής υφής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, προώθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα νέων τεχνολογιών σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, δημιούργησε ένα διευρυμένο δίκτυο πωλητηρίων πιστών αρχαιολογικών αντιγράφων σε όλη την επικράτεια, ενώ τέλος ειδικό βάρος δόθηκε στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την παγκόσμια κοινότητα μέσω των ελληνικών διπλωματικών αρχών.

Από τη θέση του Προέδρου του ΟΠΕΠ παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Κυκλάδων.
Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση 6.502 συμπατριώτες του Κυκλαδίτες με τίμησαν με την ψήφο τους.

Τον Νοέμβριο 2008 αναλαμβάνει Σύμβουλος της Διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μετά από λίγους μήνες ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Παπαθανασίου τον ορίζει Επίτροπο στην PROTON BANK και μέλους του Συμβουλίου Εποπτείας για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Τον Ιούνιο 2009 ορίζεται από τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη ως Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με στόχο να καταστούν τα ΕΛΤΑ μία βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχείρηση.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Τζαβάρα και έχουν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρία.

Σταμάτης Μαύρος - Κείμενο για τις εθνικές εκλογές 2009
Φίλες και Φίλοι, Η πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού για τη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι μία κίνηση η οποία πλέον διαμορφώνεται ως απαραίτητη και αναγκαία.

Ο λόγος είναι πολύ απλός και συγκεκριμένος.
Η Ελλάδα συμμετέχοντας στο ευρύτερο κλίμα και ως εταίρος της Ε.Ε. στα αντίστοιχα οικονομικά ζητήματα που την αφορούν, έπρεπε και θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία της χώρας και της οικονομίας για την επόμενη χρονική περίοδο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια περίοδο διαρκούς προεκλογικού λόγου, όπου ο ένας θα πλειοδοτεί έναντι του άλλου σε προσφορές και σε υποσχέσεις, όπως ακριβώς έγινε την τελευταία περίοδο από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Κατά συνέπεια, ο πρωθυπουργός είτε θα έπρεπε να αγνοήσει μια τέτοια κατάσταση και να προχωρήσει ασκώντας μια πολιτική που θα έδινε τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς να λαϊκίσουν, είτε θα έπρεπε να θέσει τους πάντες και κυρίως τους πολίτες, ενώπιον των ευθυνών τους. Δηλαδή, εάν προτιμούν έναν κυβερνήτη που αυτά που λέει τα εννοεί και τα πράττει, όσο δυσάρεστα κι αν ακούγονται, ή διαφορετικά επιλέγει έναν άλλο που υπόσχεται την ώρα που θεωρεί ότι βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής.
Αυτή είναι μία υπεύθυνη στάση που κράτησε για τον εαυτό του ο Κώστας Καραμανλής και είναι μία στάση που όλα τα στελέχη της παράταξης στηρίζουμε απόλυτα.

Ο κ. Μαύρος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα τόνισε ότι ήταν λογική η απόφαση του Πρωθυπουργού να γίνουν πρόωρες εκλογές αφού για το επόμενο 5μηνό μέχρι την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ουσιαστικά η Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει.
Σημείωσε ακόμα ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία παρά τα αρνητικές σφυγμομετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ANDROSinfo

ΦΙΛΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΦΙΛΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Σύντομο Βιογραφικό

ANDROSinfo

ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1959.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Εργάζεται από το 1991 ως Δάσκαλος στη Σύρο.
Είναι δημότης Ερμούπολης.

Γνώσεις
Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση - Οργάνωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πτυχιούχος Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών.
Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Παν/μίου Αιγαίου.
Υποψήφιος Διδάκτωρ του Παν/μίου Αιγαίου.
Πτυχιούχος σχολής ΕΛΚΕΠΑ στη Διοίκηση - Οργάνωση.
Συμμετοχή σε Παγκόσμια και Πανελλήνια Παιδαγωγικά Συνέδρια και Σεμινάρια.
Συμμετοχή σε Πανελλήνια Συνέδρια και Σεμινάρια με θέματα, νέες τεχνολογίες και πληροφορικής.

Συνδικαλιστική - Κοινωνική δράση
Γενικός Σύμβουλος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου από το 1997 - 2007.
Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων από το 1998 έως και σήμερα.
Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Π.Ε., νήσων Αιγαίου, στην ΑΔΕΔΥ από το 1997 έως και σήμερα.
Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Ι.Ν.Ε. - Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΚΥ.Κ.Α.Μ.Ε.Α. Κυκλάδων 2005 - 2006.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, ως εκπρόσωπος των εκπ/κών της Π.Ε. των Κυκλάδων.
Μέλος σε Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας της νήσου Σύρου.
Προπονητής ποδοσφαίρου σε ομάδες της Σύρου και τα τρία τελευταία χρόνια προπονητής στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων.

Κομματική δράση
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόεδρος Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κυκλάδων από το 2000 έως και σήμερα.
Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977-1985.
Ιδρυτικό μέλος, το έτος 1986, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Βελιγραδίου.
Μέλος της Επιτροπής ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Παιδαγωγικών Ακαδημιών Ελλάδας 1986-1988.
Μέλος του τομέα μορφωτικών υποθέσεων και του τομέα αθλητισμού της Ν.Δ.
ANDROSinfo

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθικε στην Τήνο, το Σεπτέμβρη του 1962.
Οι γονείς του κατάγονται από τα χωριά Αρνάδο και Τριαντάρο, στο σχολείο του οποίο φοίτησε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Μεγάλωσε στη Χώρα της Τήνου, απ’ το Λύκειο της οποίας αποφοίτησε με άριστα το 1981, ενώ την ίδια χρονιά, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από που και αποφοίτησε ως αριστούχος.
Σήμερα κατοικεί στη Σύρο και είναι παντρεμένος με την δασκάλα Ρένα Λουϊζίδου, με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά το Σταύρο και την Κατερίνα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μετά την απόκτηση του πτυχίου του, άσκησε δικηγορία με έδρα την Ερμούπολη, αναλαμβάνοντας νομικές υποθέσεις, και στα 24 νησιά του νομού στα κατά τόπους, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.
Σήμερα είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, αφού διατέλεσε νομικός Παραστάτης του Εργατικού Κέντρου και εξακολουθει ως σήμερα,να συμμετέχει στις εργατικές δίκες (Νεώριο, Πειραϊκή Πατραϊκή Εργοστάσιο, Αιγαίο) και υπερασπιζόμενος Εργατικά Σωματεία..Στο διάστημα, που ασκώ μάχιμη δικηγορία, είχα την δυνατότητα, να εμβαθύνω, σε ζωτικά ζητήματα του νομού, θέματα ΟΤΑ, θέματα υδατικών διαφορών, Λιμενικής νομοθεσίας, προστασίας Περιβάλλοντος - Πολεοδομίας).
Έχει συμβάλλει αφιλοκερδώς στην ίδρυση σωματείων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Παράλληλα, στα ποινικά Δικαστήρια, υπεράσπισε, εργαζομένους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μαζικούς φορείς, όταν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για κρίσιμα θέματα επιβίωσης του νομού (μαζικούς φορείς των Δυτικών Κυκλάδων, στις κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό).
Σήμερα, πραγματοποιεί μεταπτυχιακή εργασία στο Εργατικό δίκαιο.
Από τα μαθητικά του χρόνια, ασχολείται με τα κοινά.
Από πολύ νέος, ως και σήμερα, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και μελέτες στο Τοπικό τύπο (Τηνιακή Φωνή, Ναξιακή, Κοινή Γνώμη, ΑΠΟΨΗ, ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ) για τα ζωτικά θέματα των νησιών (Ακτοπλοϊκό, Προστασία περιβάλλοντος, Τουρισμό και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης).
Με την άνοιξη της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, υπήρξε Διευθυντικό στέλεχος των Ραδιοφωνικών Σταθμών ΑΙΓΑΙΟ FM και ΚΟΣΜΟΣ, και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, στις ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και του ΣΥΡΟΣ T.V.
Το 1994 άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυκλάδων, πραγματοποιώντας διοικητικές τομές και θέτοντας τα θεμέλια και τον εκσυγχρονισμό της Λιμενικής υποδομής του νομού.
Την ίδια περίοδο αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός των Προγραμματικών συμβάσεων, με τους Δήμους ο οποίος έφερε πιο κοντά το Λιμενικό Ταμείο με τους ΟΤΑ και ενίσχυσε το κύρος του, θέτοντας τις βάσεις για γόνιμη και αποτελεσματική λειτουργία του.
Το 1995, ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Νοσοκομείου υπό την Προεδρία του μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου κυρού Δωροθέου του Α΄έχοντας ουσιαστικές ευθύνες στην διοίκηση του Οργανισμού, την περίοδο δε εκείνη προωθήθηκε η δημιουργία της μονάδας Νεφροπαθών, με σύμμαχο την τοπική κοινωνία.
ANDROSinfo

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/νση Γραφείου: Ηπείρου 5, e-mail:konaperg@otenet.gr e-maile-mail: konaperg@otenet.grkonaperg@gr


Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες

ΙΣΙΓΩΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΙΣΙΓΩΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μάρπησσα της Πάρου, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 28 χρόνια.
Είναι Αρχιτέκτονας, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (1975).
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων και μέλος αντιπροσωπείας της ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.
Δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για 12 χρόνια ήταν μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μάρπησσας (προ Καποδίστρια).
Προέρχεται από τις γραμμές του ΚΚΕ (μ-λ) και είναι ανένταχτος της Αριστεράς. Συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ Πάρου από την ίδρυση του.

ANDROSinfo

ΜΠΙΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΑ)
ΜΠΙΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Χρήστου

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε το 1962 στο Αιγάλεω και τα τελευταία 15 χρόνια ζει μόνιμα στη Σαντορίνη.
Είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας και διατηρεί κατάστημα τουριστικών ειδών και κοσμημάτων στα Φηρά.
Από τα μαθητικά της χρόνια στη μεταπολίτευση, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, και από το 1998 είναι μέλος του Συνασπισμού.
Στις εκλογές του 2002 και 2006 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με την “ΣΥΝ-Κυκλαδική Πρωτοβουλία”.
Με ενεργή πάντα κοινωνική παρουσία, και στον τόπο που επέλεξε να ζει, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά στο χώρο των επαγγελματιών του νησιού, όσο και στις κινητοποιήσεις και δράσεις που αφορούν στο περιβαλλοντικό-κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη Σαντορίνη μετά το ναυάγιο του Sea-Diamond 3.

ANDROSinfo

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Απείρανθο Νάξου το 1946.
Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (1975-80), ερευνητής στο ‘’Δημόκριτο’’ (1980-87) και καθηγητής στο Ε.Μ.Π. από το 1987 μέχρι σήμερα.
Ανέπτυξε σημαντική αντιδικτατορική δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, όπου υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών της Βοστόνης.
Διετέλεσε ακόμα γ. γραμματέας της ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών του Δημόκριτου.
Από τα χρόνια της Δικτατορίας υπήρξε μέλος αριστερών οργανώσεων, είναι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού στου οποίου την κεντρική επιτροπή εκλέγεται από το 1991.

ANDROSinfo

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ευαγγέλου

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μήλο. Έχει έναν γιο 22 χρονών. Οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία).
Από τα τρία χρόνια της δικατορίας εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις «ΠΑΜ» και «Ρήγας Φεραίος» και διώχθηκε από το καθεστώς της χούντας.
Επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μεταπολίτευση και συνέχισε μέχρι σήμερα την πολιτική και κοινωνική του δράση μέσα από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς (ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός).
Είναι υπάλληλος του υπουργείου οικονομίας & οικονομικών και εργάστηκε στους τομείς των δημοσίων επενδύσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης.
Τα τελευταία δεκατρία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα των Κυκλάδων συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα με τα θέματα της Μήλου.
Το 2002 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας, ενώ στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 επανεκλέχθηκε και εκπροσωπεί μαζί με τον Ηλία Αθυμαρίτη την παράταξη στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και έθεσε κατ’ επανάληψη υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

ANDROSinfo

ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ευαγγέλου

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Παύλος Χρυσαφίδης του Ευαγγέλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Σύρο.
Διπλωματούχος ανθυποπλοίαρχος, εγκατέλειψε τη θάλασσα το 1985 και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του Δικαστικού Επιμελητή στις περιφέρειες των Πρωτοδικείων Σύρου και Νάξου.
Από μαθητής Γυμνασίου συμμετείχε σε πολλαπλές συλλογικές δράσεις.
Έχει αναμιχθεί ενεργά σε αριστερά συνδικαλιστικά σχήματα στο χώρο εργασίας του.
Επί σειρά ετών είναι πρόεδρος του Νεανικού Επιμορφωτικού Ομίλου Σύρου.
Δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Είναι μέλος του Συνασπισμού και τα τελευταία 2 χρόνια είναι γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης Σύρου-Μυκόνου.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Δουράτσου του Μαρίνου και έχουν μία κόρη.
Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

ΛΑ.Ο.Σ. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στις Κυκλάδες

ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΡΟΥΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΜΟΔΕΣΤΟΥ
ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Οι υποψήφιοι βουλευτές
των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις ΚυκλάδεςΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ Αρχιτέκτων μηχανικός (Βιοκλιματικού Σχεδιασμού & εφαρμογών Α.Π.Ε.)
ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Μαθηματικός - Συγγραφέας
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)


ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ Αρχιτέκτων μηχανικός (Βιοκλιματικού Σχεδιασμού & εφαρμογών Α.Π.Ε.)

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: κυρίες - κύριοι συμπατριώτες - Κυκλαδίτισες & Κυκλαδίτες,
Απευθυνόμενος σε εσάς, που μέσα από την καθημερινότητα βιώνετε την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων και των ελλείψεων των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών, για τους μόνιμους κατοίκους τους και τους αφοσιωμένους φίλους τους, σας προσκαλώ να ενημερωθείτε και να συζητήσουμε μαζί αν το θέλετε, τις ιδεολογικές και προγραμματικές θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Σεβόμενοι πάντα τις Δημοκρατικές αρχές της ισότιμης μεταχείρισης και της πολυσυλλεκτικότητας των ιδεών μεταξύ όλων των υποψήφιων εκπροσώπων - βουλευτών που θα ακούσετε στην Προεκλογική αυτή περίοδο, ζητάμε και εμείς την προσοχή σας.

Εμείς ως ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σας διαβεβαιώνουμε ότι οφείλουμε στην Κοινωνία και το Μέλλον όλων μας και κυρίως των απογόνων μας, να είμαστε σοβαροί και δημιουργικοί στην πραγματικότητα - ειλικρίνεια που αποδίδουμε με τις ιδεολογικές μας θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας, όπως αυτές αναλυτικά παρουσιάστηκαν και υπερψηφίστηκαν κατά την Έκτακτη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη μας (στην οποία παραβρέθηκα και προσωπικά), το Σαββάτο 12-9, σε κεντρικό Αθηναϊκό ξενοδοχείο. Ακολουθεί λοιπόν η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτώβρη, προκειμένου να την διαβάσετε και να συμφωνήσετε αλλά και να μας προτείνετε βελτιώσεις - προσθήκες που θα θέλατε να εντάξουμε στις προγραμματικές θέσεις αλλά και τις παρεμβάσεις μας στο Κοινοβουλευτικό Έργο όπου ευελπιστούμε να μας αναδείξετε ως εκπροσώπους σας από την 5η Οκτώβρη και μετά !!

Απευθυνόμενος σε όσους απο εσάς έχουν κοινή Ιδεολογική θέση και προβληματισμούς σε σχέση με την αρμονικότερη συνύπαρξη του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης και Ευημερίας για τις πλατύτερες λαϊκές μάζες, σας καλώ σε συστράτευση και συμμετοχή στην ευρύτερη γνωστοποίηση των θέσεων μας και την ψηφοφορική σας υποστήριξη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΤΟ ΣΚΑΡΙ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ +3% ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ! ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ - Αρχιτέκτων μηχανικός (Βιοκλιματικού Σχεδιασμού & εφαρμογών Α.Π.Ε. στα κτίρια)

ANDROSinfo

ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - Μαθηματικός - Συγγραφέας,

Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φιλώτι της Νάξου.
Σπούδασε μαθηματικός και ίδρυσε φροντιστήριο Μ.Ε. στην Αθήνα.
Συνέγραψε 6 επιστημονικά βιβλία και 1 τεχνοκρατική μελέτη για τη Νάξο.
Από το 1998 ζει μόνιμα στο νησί.
Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και 1ος πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν), απ' όπου και αγωνίστηκε για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης σους πολίτες. Τα τελευταία 4 χρόνια συντονίζει πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμο Δρυμαλίας Νάξου και εργάζεται ως οικολογικός αρθρογράφος σε σοβαρά τοπικά έντυπα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2285075293 και 6974908325, e-mail: evripi@in.gr

ANDROSinfo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) Σύντομο βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου του 1969
Αποφοίτησε από το 29ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Από το 1991 ζει στη Σύρο (γενέτειρα της μητέρας της),
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (αρχισυντάκτρια - εκφωνήτρια) και παραγωγός δημοσιογραφικών εκπομπών (οικολογικού περιεχομένου) αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου της Άνω Σύρου Αιγαίο FM και στη συνέχεια στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου της Ερμούπολης Κόσμος 90.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής Ομάδας Κυκλάδων «ΓΑΙΑ» και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου,
Είναι μέλος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου.
Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.


ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ANDROSinfo Δείτε το ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ του ANDROSinfo
Πείτε μας τα σχόλιά σας για τις σελίδες μας και το νησί μας την ΑΝΔΡΟ.

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo


                   Developed by:   Vangelis Stergiotis    Καλομενοπούλου 8 Ν. Ψυχικό  -  15451  ΑΘΗΝΑ   Τηλ.:210.6726.051    Φαξ:210.6726.052  
Copyright © 2008 Studio Target. All Rights Reserved    -   Όροι χρήσης του ANDROSinfo.gr