ANDROSinfo ?? Portal t?? ??????
Monday 03-10-2022
ANDROS   ΑΡΧΙΚΗ     EDITORIAL         ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ         ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Το ANDROSinfo στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ANDROSinfo in ENGLISH ANDROSinfo en FRANCAIS ANDROSinfo in DEUTSCH ANDROSinfo in ITALIANO ANDROSinfo en ESPANOL
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
www.androsinfo.gr

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΝΕΡΟ
ANDROS BATSI Ανδρος. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπατσί, διαμονή καταλύματα διακοπές στην ’νδρο ANDROS BATSI Ανδρος. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπατσί, διαμονή καταλύματα διακοπές στην ’νδρο www.ANDROSinfo.gr


Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι στην Άνδρο:
(Για όσους συλλόγους δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα κείμενα και φωτογραφίες, ζητώ την βοήθειά σας και τις γνωριμίες σας για να μπορέσουμε να τα συγκεντρώσουμε.)

ANDROSinfo

Ένωσις Ανδρίων

Ένωση Ανδρίων Η Ένωση Ανδρίων, είναι ένα από τα παλαιότερα Σωματεία στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1956.

Γραφεία::
Βησσαρίωνος 3-5 / 1ος όροφος, τηλ. 210 3645257

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Σύλλογος Γυναικών Ανδρου.

Σύλλογος Γυναικών Άνδρου.

Γραφεία::


Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

ANDROSinfo

Σύλλογος για την προστασία της Άνδρου.

Σύλλογος για την προστασία της Άνδρου.

Γραφεία::
ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ ΜΑΝΟΣ ΤΗΛ:22820.22539 210.3303825 6932.462845 mndiam@hotmail.com ΦΑΞ: 22820.22539
ΜΑΒΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΛ: 22820.22929 amavis@als.gr

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo
Εξωραϊστικός Σύλλογος Πιτροφού-Μελίδας Άνδρου

Εξωραϊστικός Σύλλογος Πιτροφού-Μελίδας Άνδρου Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1977 και έχει έδρα την Αθήνα.

Ο Σκοπός:
Αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου και στη στενή συνεργασία και συντονισμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το χωριό Πιτροφός (Μελίδα) Άνδρου.

Ιδρυτικά μέλη:
Κατσιώτης Νικόλαος του Βαλεντίνου, Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης του Αθανασίου, Βασταρδής Ιωάννης του Μιχαήλ, Γιαννίσης Νικόλαος του Ιωακείμ, Γιαννίσης Νικόλαος του Φιλίππου, Ζερβός Μιλτιάδης του Νικολάου, Κασιδώνης Αριστόβουλος του Αριστείδου, Κασιδώνης Μιχαήλ του Ευαγγέλου, Κασιδώνης Νικόλαος του Φιλίππου, Κατσιώτου-Σωφρονά Ευδοκία, Κωνσταντάκης Λεονάρδος του Αντωνίου, Λάβδας Ανδρέας του Μιχαήλ, Λάβδας Γεώργιος του Μιχαήλ, Λένος Αντώνιος του Νικολάου, Μηλαίος Αλέξανδρος του Ιωάννου, Μουστάκας Περικλής του Γεωργίου, Μπεκές Επαμεινώνδας του Γεωργίου, Νέρης Ιωάννης του Νικολάου, Παπιδάς Αλέξανδρος του Γεωργίου, Σαλωνίκης Δημήτριος του Σταματίου, Σαλωνίκης Λορέντζος του Δημητρίου, Φιλιππίδης Αντώνιος του Ιωάννου, Μηλαίος Ιωάννης του Αλεξάνδρου, Ρεφούλιας Θεόδωρος του Βαλεντίνου, Λάβδας Κωνσταντίνος του Λεωνίδα, Φιλιππίδης Δημήτριος του Θεοδώρου

Δραστηριότητες:
(1) Διοργάνωση και πραγματοποίηση στην Αθήνα και στον Πιτροφό πνευματικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και εκδρομών.
(2) Ηθική συμπαράσταση και υλική βοήθεια προς κάθε νόμιμη προσπάθεια, που τείνει στη δημιουργία κοινωφελών έργων για την αξιοποίηση του χωριού Πιτροφός.
(3) Ίδρυση εντευκτηρίου-Βιβλιοθήκης σε κατάλληλο οίκημα.
(4) Ηθική και υλική συμπαράσταση προς τους αριστούχους μαθητές Πιτροφού (Μελίδας).

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
Μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν με αίτησή τους άνδρες ή γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μη ποινικώς διωκόμενοι ή τιμωρηθέντες, που αποδέχονται τους νόμους του κράτους και του ισχύοντος καταστατικού και που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
- Κατάγονται από τον Πιτροφό (Μελίδα) ή είναι σύζυγοι καταγομένων από τον Πιτροφό (Μελίδα).
- Έχουν από πατέρα , μητέρα ή άλλο συγγενή καταγωγή από τον Πιτροφό (Μελίδα).
- Ανεξαρτήτως καταγωγής έχουν στην κυριότητά τους ακίνητη περιουσία στον Πιτροφό (Μελίδα).
- Είναι φιλικώς διακείμενοι στον Πιτροφό (Μελίδα) και έχουν προταθεί από τουλάχιστον 5 μέλη.

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
Καταβολή ετήσιας συνδρομής ( 6 ευρώ ).Κάθε μέλος, που καθυστερεί την καταβολή της συνδρομής αποκλείεται της συμμετοχής των Γενικών Συνελεύσεων μέχρι καταβολής της . Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής επί 3 έτη διαγράφεται αυτοδικαίως. Της καταβολής της ετήσιας συνδρομής εξαιρούνται τα επίτιμα μέλη.
Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εφόσον τα μέλη είναι ταμειακώς εντάξει. Του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στερούνται τα επίτιμα μέλη και όσοι ανήκουν στην κατηγορία των μελών, που είναι φιλικώς διακείμενα στον Πιτροφό (Μελίδα).
Δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις και στη λήψη των αποφάσεών τους.

Διακρίσεις μελών:
Τακτικά: Θεωρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, Πειραιώς και προαστίων.
Αντεπιστέλλοντα: Θεωρούνται όσοι διαμένουν στον Πιτροφό (Μελίδα), σε μέρη της Ελλάδας εκτός Αθηνών, Πειραιώς και προαστίων, καθώς και οι κάτοικοι του εξωτερικού.
Επίτιμα μέλη: Ανακηρύσσονται από τη Γενική Συνέλευση ή το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι πρόσωπα ,τα οποία έχουν παράσχει αναγνωρισμένες και εξαιρετικές υπηρεσίες στον Πιτροφό (Μελίδα) και στο Σύλλογο.

Αριθμός μελών:
Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα περίπου 200 μέλη.

Πόροι:
- Η εγγραφή των μελών εφάπαξ ( 2 ευρώ )
- Η ετήσια συνδρομή των μελών ( 6 ευρώ )
- Τα κέρδη από γιορτές , χοροεσπερίδες , εκδρομές κ.τ.λ.
- Οι δωρεές , έκτακτες εισφορές και τα κληροδοτήματα.
- Τα έσοδα από νόμιμους για ειδικούς σκοπούς διενεργούμενους εράνους .
- Τόκοι κεφαλαίων.

Εξελεγκτική Επιτροπή:
H Εξελεγκτική Επιτροπή , που έχει ως ρόλο των έλεγχο των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου μετά το πέρας της θητείας του, είναι τριμελές με διετή θητεία και αναδεικνύεται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών. Η Εξελεγκτική Επιτροπή για τη διετία από 19/10/2003-18/10/2005 αποτελείται από τους:

Τακτικά μέλη:
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Κασιδώνης Αριστόβουλος του Αριστείδη
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Γλυνού Ελένη του Μιχάλη
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Παππιδάς Λεωνίδας του Δήμητρίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Μαδούρης Δημήτριος του Αντώνη

Γραφεία::
Tο έτος 2001 ο Σύλλογος απέκτησε ιδιόκτητα γραφεία , τα οποία στεγάζονται σε μια αίθουσα 70 τ.μ.στην οδό Παπαστράτου 26 στην περιοχή του Γκύζη, δίνοντας έτσι πνοή σε μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες των μελών του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Στην αίθουσα φιλοξενούνται πέρα από τις συνελεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών του Συλλόγου , πολλές άλλες εκδηλώσεις , όπως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας κ.τ.λ.Επίσης ,σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις των μελών της νεολαίας του Συλλόγου , με σκοπό την προώθηση και τόνωση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων των μελών και ιδιαίτερα των νεαρότερων εκπροσώπων τους , στο δυναμισμό και τη δημιουργική φαντασία των οποίων στηρίζεται η συνέχιση , προώθηση και βελτιστοποίηση των επιδιώξεων του Συλλόγου. Η αίθουσα παραμένει ανοιχτή κάθε Κυριακή πρωί από τις 10:30 έως τις 13:00 και μπορείτε να επικοινωνείτε στο Τηλ/Fax : 2106433382 www.geocities.com/pitrofi email: pitrofos_melida@yahoo.gr

Δραστηριότητες:
Συνοπτικά αναφέρονται ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα , που πραγματοποιήθηκαν στον Πιτροφό (Μελίδα) με πρωτοβουλία , κινητοποίηση και σε πολλές περιπτώσεις υλική αρωγή του Συλλόγου σε συνεργασία πάντοτε με το εκάστοτε Κοινοτικό Συμβούλιο:
Διάνοιξη του οδικού δικτύου Άνω Πιτροφού- Μελίδας , του Χαλκολιμιώνα ,καθώς και πολλών άλλων δρόμων.
Συντήρηση του χωμάτινου οδοστρώματος Μελίδας , τσιμεντόστρωση τμήματός του και ενέργειες για την έγκριση ασφαλτόστρωσής του.
Τοποθέτηση εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης στο Δημοτικό Σχολείο Πιτροφού.
Ενέργειες για την απομάκρυνση της χωματερής από την περιοχή της Σταυροπέδας , με σκοπό την αναβάθμιση και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.
Ενέργειες για την απόδειξη ότι τα λατομεία Πέτσα βρίσκονται μέσα στα γεωγραφικά όρια του Πιτροφού για να επιτευχθεί η αποκλειστική είσπραξη των λατομικών εσόδων από το δημοτικό διαμέρισμα του Πιτροφού του Δήμου Άνδρου.

Εκδηλώσεις:
Ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα φροντίζει για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, πολλές φορές μάλιστα σε συνεργασία με άλλους τοπικούς Συλλόγους και φορείς , οι οποίες συμβάλλουν στην αναβίωση και κατά συνέπεια διατήρηση των παραδοσιακών Ανδριώτικων ηθών και εθίμων, στην τόνωση της τοπικής συνείδησης των κατοίκων και των καταγομένων από τον Πιτροφό ( Μελίδα), στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και τελικά στη δημιουργία πνεύματος σύμπνοιας, ομαδικότητας και συναδελφικότητας με απώτερο στόχο την αναμόρφωση του Πιτροφού (Μελίδας), τη βελτιώση των όρων ζωής των κατοίκων του και την επίλυση των όποιων τυχόντων προβλημάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται εκδηλώσεις, όπως οι χοροεσπερίδες με παραδοσιακό νησιώτικο προγραμμα, οι εκδρομές, η διοργάνωση χοιροσφαγίων, οι ομιλίες με κοινωνικό περιεχόμενο, η συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Άνδρου κ.τ.λ. Αξιοσημείωτες είναι κάποιες πρόσφατες εκδηλώσεις , όπως ο χορός της νεολαίας στο BAR PROFIL, η διήμερη εκδρομή της νεολαίας στο Ναύπλιο, η συμμετοχή στο Καρναβάλι του Δήμου Άνδρου σε συνεργασία με το Μορφωτικό - Εκπολίτιστικό Σύλλογο Πιτροφού, το θέμα της οποίας συνδύασε το παραδοσιακό στοιχείο με την επικαιρότητα και έγινε η αφορμή μιας άριστης συνεργασίας του Συλλόγου με το Μορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πιτροφού με προσδοκία να συνεχιστεί και σε μελλοντικές εκδηλώσεις και τέλος η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου σε άριστη συνεργασία με το Σύλλογο των Απανταχού Ζαγανιαριωτών, στην οποία δυναμική ήταν η παρουσία των νεαρότερων μελών του Συλλόγου.

Ποδοσφαιρική ομάδα :
H ποδοσφαιρική ομάδα ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2001 και συμμετέχει σε πρωτάθλημα Μουντιαλίτο με σταθερά ανοδική πορεία.

Χορευτικό:
O Σύλλογος επιδιώκει τη δημιουργία χορευτικής ομάδας με σκοπό τη διάσωση των παραδοσιακών νησιώτικων χορών, την εκμάθηση τους από όποιον/α επιθυμεί και τη συμμετοχή της στις χοροεσπερίδες του. Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην υπό δημιουργία χορευτική ομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 694441131 και 6977079344. Τα μαθήματα παραδίδονται κάθε Δευτέρα και ώρα 20:00.

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Κύκλος των Ανδρίων Ποιητών.

Ο Κύκλος των Ανδρίων Ποιητών
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου "Το Κάστρο".

Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου
Ο Σύλλογος:
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία μόνιμων χειμερινών κατοίκων του νησιού.

Ο Σκοπός:
Η προσπάθεια κάλυψης του κενού ψυχαγωγίας, της χειμερινής περιόδου

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου.

Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου
Ο Σύλλογος:
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ανδρου ιδρύθηκε το 1934 με παύση λειτουργίας την περίοδο του πολέμου 1940-1946 και από τότε υπάρχουν όλα τα στοιχεία (οικονομικά- έγγραφα - βιβλία - καταστατικό, κλπ). Είναι ένα πλούσιο υλικό το οποίο δείχνει τον τρόπο σκέψης και παράλληλα αγάπης αυτών των κυνηγών για το φυσικό περιβάλλον.
Οι ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί, όπως προκύπτουν από τα πρακτικά και τα διάφορα έγγραφα, ήταν απόλυτα συμβατές με τα αποτελέσματα των σημερινών μελετών.
Χωρίς φυσικά να διαθέτουν την επιστημονική γνώση, αλλά γνώριζαν τις ανάγκες της φύσης πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε σχετικό επιστήμονα εκείνης της εποχής.
Ως γνωστόν τα καταστατικά των Κυνηγετικών Συλλόγων τροποποιήθηκαν το 1976 στη σημερινή τους μορφή.

Στίς αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 στα γραφεία του ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΆΝΔΡΟΥ στην Χώρα της Άνδρου, εξελέγησαν και συνήλθαν σε Σώμα σε συνεδρίαση στις 13 Μαΐου 2009, για το διοικητικό Συμβούλιο και την ελεγκτική επιτροπή κατά αξίωμα τα πιο κάτω μέλη:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γενικός Γραμματέας: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Ταμίας: ΧΑΖΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κοσμήτορας: ΤΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλη: ΒΑΛΜΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ - ΧΑΖΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΡΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου & της ελεκτικής επιτροπής είναι δυο (2) Έτη.

Δραστηριότητες:

1. Δίωξη Λαθροθηρίας.
Σημαντικές επιτυχίες έχει να επιδείξει Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου, στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας αφού έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη αρκετοί λαθροθήρες.
Ο Σύλλογός διαθέτει δύο ΤΖΙΠ 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένα με ασυρμάτους, διόπτρες νυκτός, προβολείς υπερύθρων, ώστε να κινούνται απαρατήρητα, χωρίς φώτα κατά την διάρκεια της νύχτας.
Η συνεργασία με τις κρατικές αρχές, Αστυνομία, Δασονομείο, Λιμεναρχείο είναι «Αρίστη» και όποτε χρειασθεί μας συνδράμουν στο έργο της δίωξης της λαθροθηρίας .
Το έργο της φύλαξης κατά κύριο λόγο έχουν αναλάβει ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, μέλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και άμισθοι Επόπτες Πρασίνου, οι οποίοι Επόπτες εξομοιώνονται όσον αφορά τα καθήκοντά τους με τους θηροφύλακες, σύμφωνα με τον Δασικό κώδικα.

2. Ομάδα Πυρόσβεσης.
Διαθέτει ένα Πυροσβεστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο.
Το πυροσβεστικό όχημα ήρθε στην κυριότητα του Συλλόγου στις 07/07/2003 από δωρεά του τότε Αντιπροέδρου του Κ.Σ. Ανδρου του κ. Ιωάννη Δήμα.
Ο πυροσβεστικός εξοπλισμός που φέρει το όχημα, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αιγαίου ύστερα από σχετικές επιστολές του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανδρου που επιβεβαιώνουν την σημαντική προσφορά της εθελοντικής ομάδας που διαθέτει ο Σύλλογος για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Η εθελοντική ομάδα απαρτίζεται από 12 άτομα - μέλη του Συλλόγου και είναι πλήρως εξοπλισμένη. Διαθέτει φτυάρια, αλυσοπρίονο, φορητούς ασυρμάτους με την συχνότητα της Πυροσβεστικής για την καλύτερη δυνατή συνεργασία, φόρμες και το πυροσβεστικό όχημα που είναι 4Χ4 ημιφορτηγό, με αντίστοιχο εξοπλισμό αυτού που φέρουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Ακόμη μέλος του Συλλόγου παραχωρείται το βυτίο που διαθέτει ο Δήμος Ανδρου χωρητικότητας 12 κυβικών και το οποίο αποτελεί σημαντική βοήθεια για το συγκεκριμένο σκοπό. Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύλλογος, είναι να αναγνωρισθεί η προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος από τις φωτιές από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου με την επιστολή.
Ο κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου έχει σημαντικό πλεονέκτημα στο έργο της πυρόσβεσης γιατί τα μέλη του γνωρίζουν πολύ καλά τον τόπο και ξέρουν πως θα έχουν την κατάλληλη προσέγγιση ή αποφυγή σε περίπτωση κινδύνου και έχει συμμετάσχει σε όλες τις δασικές πυρκαγιές.

3. Κοινωνική προσφορά.
Η κοινωνική προσφορά του συλλόγου είναι μεγάλη στην βοήθεια όπου χρειαστεί και στην τροφοδοσία αποκλεισμένων χωριών.

4. Φιλοθηραματικό Έργο.
Ο σύλλογος μετά από παραχώρηση χώρου της Ι. Μονής Παναχράντου έχει εκτροφείο, από όπου κάνει απελευθερώσεις θηραμάτων.

Αριθμός μελών:
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος. Άνδρου σήμερα αριθμεί 380 ενεργά μέλη.

Γραφεία:
Στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο στην Χώρα της Άνδρου, απέναντι από το Αστυνομικό τμήμα Άνδρου.

Τηλέφωνο - Φαξ: 2282023312 E-mail: info@ksandrou.gr URL: http://www.ksandrou.gr τ.κ.: 84500
Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φαλλίκων.

Andros Φάλλικα
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πέρα Χωριών Άνδρου
"Ο Άγιος Παντελεήμων".

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΓΠΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΩΝ - Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Ο Σύλλογος:
Σωματείο με την επωνυμία "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΓΠΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΩΝ - Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ", με έδρα το ΚΟΥΡΕΛΙ της νήσου Άνδρου Κυκλάδων.

Ο Σκοπός:
Οι σκοποί του σωματείου είναι:
1. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, καθώς και η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και των γενικότερων όρων ζωής των κατοίκων των Πέρα Χωρίων της νήσου Άνδρου Κυκλάδων.
2. Η προβολή, χωρίς διακρίσεις, των προβλημάτων των κατοίκων των Πέρα Χωρίων.
3. Η συλλογική και υπεύθυνη μελέτη των τοπικών, κοινωνικών ή άλλων προβλημάτων και η επίλυση αυτών.
4. Η προσπάθεια να γίνει το καθένα από τα μέλη του κοινωνός της πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργός ενός ανώτερου τρόπου ζωής.
5. Η διάσωση, διατήρηση και διάδοση των εθίμων και παραδόσεων των Πέρα Χωρίων.
6. Η συμβολή στην οικιστική ανάπτυξη, που σέβεται την παράδοση και το περιβάλλον, αναδεικνύει τον πολιτισμό, διατηρεί την πολιτιστική παράδοση και στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
7. Η ανάπτυξη κάθε είδους μορφωτικής, πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προβολή ταινιών, βιβλιοθήκη κ.λ.π..
8. Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με άλλους φορείς ή συλλόγους της ευρύτερης περιοχής για την επίλυση γενικότερων προβλημάτων.
9. Η αναπαλαίωση και συντήρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στο χωριό Κουρέλι.
10. Η σύνδεση των ατόμων που ζουν εκτός των πιο πάνω χωριών (π.χ. Αθήνα, Αμερική και όπου αλλού) και κατάγονται από αυτά.

Ιδρυτικά μέλη:
Μπανίκας Νικόλαος του Ηλία, Κοντορούσης Νικόλαος του Μιχαήλ, Κοντορούση Αικατερίνη του Δημητρίου, Βαρθολομαίος Δημήτριος του Ελευθερίου, Βαρθολομαίου Ανδριάνα του Νικολάου, Μπαφαλούκος Δημήτριος του Ιωάννη, Μπαφαλούκου Αντωνία του Γεωργίου, Λάβδας Λύσανδρος του Μιχαήλ, Λάβδα Μοσχούλα του Νικολάου, Τσαγκαραλεξάκης Γεώργιος του Μιχαήλ, Τσαγκαραλεξάκη Περσεφόνη του Πέτρου, Αλεξάνδρου Ανδρέας του Χριστοδούλου, Αλεξάνδρου Ελένη του Δημητρίου, Σαπουνάς Δημήτριος του Αθανασίου, Σαπουνά Ασημίνα του Μιχαήλ, Γλυνός Μιχαήλ του Νικολάου, Γλυνού Ειρήνη του Νικολάου, Γλυνού Ουρσικία (Ορσαλία) του Λεωνίδα, Πετράκης Νικόλαος του Λεωνίδα, Μπαφαλούκος Λεωνίδας του Νικολάου, Μπαφαλούκου Ευανθία του Φραντζέσκου, Μαμάη Αικατερίνη του Σταύρου, Ζαχαροπούλου Περσεφόνη του Λύσανδρου, Μενδρινού Μαρία του Ανδρέα, Μενδρινός Σταύρος του Παναγιώτη, Μωράκη Γεωργία του Μιχαήλ, Κουτέλης Αντώνιος του Δημητρίου, Παυλίδου Αικατερίνη του Εμμανουήλ

Δραστηριότητες:
Οι σκοποί του σωματείου θα επιτευχθούν με την χρήση κάθε νομίμου μέσου. Ενδεικτικά αναφέρονται: 1) Με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκδόσεων κ.λ.π. 2) Με παραστάσεις, διαβήματα, δημοσιεύσεις, συνεργασίες με άλλους συλλόγους για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τους σκοπούς του σωματείου. 3) Με την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, καθώς και με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής για την επίλυση θεμάτων σχετικών με την καθαριότητα, διαμόρφωση χώρων κ.λ.π. 4) Με την διοργάνωση διάφορων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που θα είναι σύμφωνες με τους σκοπούς του σωματείου. 5) Με τη χρήση κάθε άλλου νομίμου μέσου.

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
Μέλη γίνονται οι κάτοικοι των Πέρα Χωρίων, καθώς και οι συγγενείς τους που έχουν α' και β' βαθμό συγγενείας με άτομο που είναι γραμμένο στα μητρώα των πιο πάνω χωριών, Μέλη. επίσης, γίνονται και όσοι έχουν περιουσία στα πιο πάνω χωριά, καθώς και οι συγγενείς τους α' και β' βαθμού συγγενείας. Τέλος, μέλη μπορούν να γίνουν και τρίτοι, με τις πιο κάτω, όμοιες, πάντα. προϋποθέσεις.
Για να γίνει κάποιος μέλος του σωματείου πρέπει να υποβάλλει έγγραφη δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και αυτό αποφασίζει για την αίτηση κατά πλειοψηφία, και αν εγκρίνει την αίτηση, διατάζει την εγγραφή του νέου μέλους στα μητρώα μελών του σωματείου. Η απόφαση του πρέπει να ληφθεί μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η απόφαση γνωστοποιείται στον αιτούντα μέσα σε δέκα ημέρες.

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
Τα τακτικά μέλη έχουν μεταξύ τους ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Τα τακτικά μέλη έχουν δικαίωμα: α) Να μετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του σωματείου, β) Να παίρνουν μέρους στην λήψη αποφάσεων του σωματείου σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού, γ) Να εκλέγουν τα όργανα του σωματείου, εφόσον είναι οικονομικά τακτοποιημένα και να εκλέγονται στα όργανα του σωματείου, εφόσον και πάλι είναι ταμειακά τακτοποιημένα, δ) Να εκφράζονται ελεύθερα και να αναπτύσσουν τις απόψεις τους και τα επιχειρήματα τους στα όργανα του σωματείου.
Τα τακτικά μέλη έχουν υποχρέωση:
α) Να καταβάλλουν τακτικά τη συνδρομή τους, β) Να συμμορφώνονται στις διατάξεις του καταστατικού, γ) Να μην καταστρατηγούν τις αποφάσεις των οργάνων του σωματείου, δ) Να ενεργοποιούνται στις επιδιώξεις του σωματείου, τις σύμφωνες με το καταστατικό.

Διακρίσεις μελών:
Τα μέλη του σωματείου διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα.
Α) Τακτικά : Τακτικό μέλος γίνεται καθένας που έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και αποδέχεται τους σκοπούς και το καταστατικό του σωματείου.
Β) Επίτιμα : Επίτιμα μέλη γίνονται τα άτομα που με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο ενισχύουν το σωματείο, είτε ηθικά είτε υλικά. Τα επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται με απόφαση του Δ,Σ.

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
Έδρα του σωματείου είναι το Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίων στο ΚΟΥΡΕΛΙ της νήσου Άνδρου των Κυκλάδων
τ.κ. 84500 Κουρέλι - ΑΝΔΡΟΣ Τηλ. Προέδρου: 22820.51332 - 693.422.9499 Τηλ. Αντιπροέδρου: 210.2632413 - 693.673.9465

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ".

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Σύλλογος των Απανταχού Αποικιανών "Τα Αποίκια".

Σύλλογος των Απανταχού Αποικιανών Τα Αποίκια
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
Ταχυδρομική διεύθυνση: Τ.Θ. 48, 84500 ΑΝΔΡΟΣ

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λειβαδίων "Ο Άγιος Κωνσταντίνος".

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λειβαδίων Ο Άγιος Κωνσταντίνος
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Σύλλογος Μακροταντάλου Άνδρου "Η Φάσα"..

Σύλλογος Μακροταντάλου Άνδρου Η Φάσα - androsinfo.gr
Ο Σύλλογος:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροταντάλου "Η ΦΑΣΑ" ιδρύθηκε το 1977. Σκοπός του Συλλόγου από την ίδρυση του εώς και σήμερα είναι η προσπάθεια για την καλυτέρευση του τόπου, η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και φυσικά η δημιουργία του διαύλου επικοινωνίας των απανταχού καταγομένων απ το Μακροτάνταλο με τον τόπο καταγωγής τους. Σάν σύλλογος έχουμε βρεθεί μπροστά στις εύκολες και δύσκολες περιόδους για τον τόπο. Έχουμε αγωνιστεί για τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, έχουμε αντιταχθεί σε συμφέροντα που είχαν και έχουν σκοπό να βλάψουν τον τόπο καταγωγής μας και έχουμε υποστηρίξει κάθε πρόταση και κίνηση της πολιτείας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στα 33 χρόνια παρουσίας του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροταντάλου ανάπτυξε μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, γεγονός που τον καταξίωσε στη συνείδηση των Ανθρώπων των χωριών και της ευρύτερης περιοχής της Άνδρου.

Ο Σκοπός:
Κοινή βάση όλων των προσπαθειών είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του τόπου καταγωγής μας.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:
Αθανάσιος Δαφνιωτίδης, Πρόεδρος - Ιωάννης Δαφνιωτίδης, Αντιπρόεδρος - Ιωάννης Σ. Βιταλιώτης, Γραμματέας - Αλεξάνδρα Ρέρρα, Ταμίας

Τακτικά μέλη:
Μιχαήλ Χαλάς - Ιωάννης Μπόθος - Ιωάννης Σεραφείδης

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Επικοινωνία:
Τ.Θ. 18529 Τ.Κ. 845 01, Άνδρος

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος "Τα Αηδόνια".

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Τα Αηδόνια
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου "Της Γριάς το Κάστρο".

Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου Της Γριάς το Κάστρο
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Εταιρεία ΘΕΜΕΛΟΣ - Πολιτιστικό Καφενείο στο Μπατσί.

Εταιρεία ΘΕΜΕΛΟΣ - Πολιτιστικό Καφενείο στο Μπατσί
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός Σύλλογος “ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΙ” .

Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΙ
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία: Τηλ.22820.71467 & 22820.29147
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Σύλλογος Νεφροπαθών Άνδρου.

Σύλλογος Νεφροπαθών Άνδρου
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άνδρου.

Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άνδρου
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
...............

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
...............

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
...............

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
...............

Διακρίσεις μελών:
...............

Αριθμός μελών:
...............

Πόροι:
...............

Εξελεγκτική Επιτροπή:
...............

Τακτικά μέλη:
...............

Γραφεία: Χώρα Άνδρου τ.κ.84500 Τηλ.:22820.23989
...............

Δραστηριότητες:
...............

Εκδηλώσεις:
...............

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνης "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ".

Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνης Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
Ο Σύλλογος:
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε....

Ο Σκοπός:
H ένωση όλων όσων κατάγονται από την Άρνη για την ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ αυτών, η επίλυση προβλημάτων τοπικού και ζωτικού ενδιαφέροντος ,η διατήρηση και ενίσχυση των παραδόσεων του χωριού και η γενικότερη ανάδειξη και προβολή της Άρνης.

Ιδρυτικά μέλη:
...............

Δραστηριότητες:
Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, εκθέσεων και βελτιωτικών έργων υποδομών.
To νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε τον Αύγουστο θα ενημερώνει με Δελτία Τύπου τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί .

Ποιοι μπορούν να γίνουν Μέλη:
Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και χωρίζονται σε:
Τακτικά Μέλη: όσοι έχουν γεννηθεί ή έχουν καταγωγή στην Άρνη καθώς και οι σύζυγοι και τα παιδιά αυτών ανεξαρτήτου μόνιμης κατοικίας.
Έκτακτα Μέλη: όσοι δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις των τακτικών μελών, αλλά ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Επίτιμα Μέλη: Ανακηρύσσονται άτομα ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο σύλλογο.

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις μελών:
Καταβολή ετήσιας συνδρομής 5?. Όλα τα μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις εκτός των επίτιμων, που δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, και των εκτάκτων, που δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Διακρίσεις μελών:
Τακτικά, έκτακτα, και επίτιμα.

Αριθμός μελών:
Ο σύλλογος αριθμεί 124 μέλη σύμφωνα με την τελευταία Γενική Συνέλευση.

Πόροι:
Οι ετήσιες συνδρομές των μελών του Συλλόγου.
Δωρεές ή άλλες χορηγίες προς τον Σύλλογο.
Έσοδα από χοροεσπερίδες, γιορτές και οποιαδήποτε άλλη νόμιμη αιτία.
Τόκοι κεφαλαίων.

Εξελεγκτική Επιτροπή:
H Εξελεγκτική Επιτροπή , που έχει ως ρόλο των έλεγχο των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου μετά το πέρας της θητείας του, είναι τριμελές με διετή θητεία και αναδεικνύεται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών.

Επικοινωνία: 697.2016519 - 694.4596181 - 693.4588889 - 210.6819404


Εκδηλώσεις:
To νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε τον Αύγουστο θα ενημερώνει με Δελτία Τύπου για όλες τις εκδηλώσεις που πρόκειται πραγματοποιηθούν.

Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχνού "Ο Αγιος Δημήτριος".

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχνού  Ο Αγιος Δημήτριος
Ο Σκοπός:
1. Η ανάπτυξη των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών
2.Η διοργάνωση και πραγματοποίηση πνευματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων καθώς και εκδρομών.
3. Η ηθική και υλική ενίσχυση προς κάθε προσπάθεια για την δημιουργία κοινωφελών, εξωραϊστικών, πολιτιστικών έργων στην περιοχή.
4. Η διάσωση και διατήρηση των φυσικών καλλονών και εν γένει της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Ιστορία του Συλλόγου - Ιδρυτικά μέλη:
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχνού, ιδρύθηκε το έτος 1993 από 27 χωριανούς απο του Βραχνού και συγκεκριμένα από τους: ΒΑΚΟΝΔΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΒΑΛΜΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΒΑΛΜΑ ΚΩΣΤΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΑΝΔΡΕΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΚΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΗΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΜΗΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΜΗΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΗΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝ., ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ, ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΧΑΖΑΠΗ ΑΝΤΩΝΙΟ του ΜΙΧ., ΧΑΖΑΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΧΑΖΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΒΑΣ., ΧΑΖΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΒΑΣ., ΧΑΖΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχνού ’νδρου:
Πρόεδρος: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γραμματέας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΖΑΠΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ταμίας: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μέλος: ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΑΤΑΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μέλος: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

Τα μέλη του νέου εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βραχνού ’νδρου:
Πρόεδρος -Ιερέας : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Αντιπρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γραμματέας: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Ταμίας: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΖΑΠΗΣ
Μέλος: ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΑΤΑΚΗΑρχή σελίδας

ANDROSinfo
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ANDROSinfo Δείτε το ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ του ANDROSinfo
Πείτε μας τα σχόλιά σας για τις σελίδες μας και το νησί μας την ΑΝΔΡΟ.

                   Developed by:   Vangelis Stergiotis    Καλομενοπούλου 8 Ν. Ψυχικό  -  15451  ΑΘΗΝΑ   Τηλ.:210.6726.051    Φαξ:210.6726.052  
Copyright © 2008 Studio Target. All Rights Reserved    -   Όροι χρήσης του ANDROSinfo.gr