ANDROSinfo ?? Portal t?? ??????
Sunday 10-12-2023
ANDROS   ΑΡΧΙΚΗ     EDITORIAL         ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ         ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Το ANDROSinfo στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ANDROSinfo in ENGLISH ANDROSinfo en FRANCAIS ANDROSinfo in DEUTSCH ANDROSinfo in ITALIANO ANDROSinfo en ESPANOL
Η Άνδρος έχει πλούσιο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το φιντανάκι του ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΟΡΝ απο τον ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΝΔΡΟΥ


20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου παρουσιάζει σε πέντε παραστάσεις το έργο του Παντελή Χορν "Το φιντανάκι".

Το «Φιντανάκι» του Παντελή Χορν είναι δραματικό έργο της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου.
Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της εν λόγω εποχής.
Οι οικονομικές όσο και οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, (για παράδειγμα ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος, η εκβιομηχάνιση), επηρέαζαν ουσιαστικά και ριζικά -εκτός των άλλων- τα πολιτιστικά δρώμενα.
Η Ελλάδα, επίσης, βίωσε τον εθνικό διχασμό μετά τη μικρασιατική καταστροφή, όπως και την απογοήτευση για τον μεγαλοϊδεατισμό και τις εδαφικές της διεκδικήσεις. Παράλληλα, η αστάθεια σε όλα τα επίπεδα της ζωής, αποτέλεσε αιτία για οικονομικό μαρασμό, όπως και για μια σειρά αδιέξοδων πολιτικών επιλογών. Το αποτέλεσμα ήταν να αναδυθούν σημαντικά εσωτερικά προβλήματα, που κατέληξαν σε δικτατορίες αλλά και εμφύλιο σπαραγμό.

Στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο προσεγγίζονται ζητήματα της νεοαστικής ηθογραφίας του μεσοπολέμου βάσει των κοινωνικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των οποίων προέκυψαν.
Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει στις περιόδους των μεγάλων πολεμικών συρράξεων και κοινωνικών αναταραχών.
Στην ελληνική πραγματικότητα μιας ταραγμένης ιστορικά εποχής, η τέχνη του θεάτρου έχει να παρουσιάσει σημαντικά έργα τα οποία σφράγισαν με τον τρόπο τους την συγκεκριμένη περίοδο και έμειναν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των θεατρικών καλλιτεχνών.

Σκηνικά: Θεόδωρος Μπαφαλούκος - Κοστούμια: Ευγενία Μπαφαλούκου - Σκηνοθεσία:Θεόδωρος Μπαφαλούκος
Παραστάσεις: Παρασκευή 12/6, Κυριακή 14/6, Δευτέρα 15/6, Τετάρτη 17/6, Παρασκευή 19/6, Ώρα: 20:30

ANDROSinfo

42ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου.


ANDROSinfo

Ο διεθνής αγώνας ανοικτής θαλάσσης θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου (η εκκίνηση θα δοθεί στον όρμο της Βουλιαγμένης από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) και θα ολοκληρωθεί στις 8 του μήνα.

Εκτός από το κύριο μέρος του αγώνα, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 20 πληρώματα, το Σάββατο 6 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη χώρα της Ανδρου και το διασυλλογικό πρωτάθλημα σκαφών τύπου Optimist.
Το "παρών" θα δώσει και ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, με την ιδιότητα του πρεσβευτή κοινωνικής ευθύνης της Cosmote, ο οποίος θα μιλήσει στα μικρά παιδιά.
Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει τις τοπικές ιστιοδρομίες, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η απονομή επάθλων στους νικητές των τοπικών ιστιοδρομιών και του Optimist Cup.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου, κ. Κοκκίνης, τόνισε μεταξύ άλλων: "Για 42η χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας κι ελπίζουμε φέτος ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες χρονιές.
Περιμένουμε με αγωνία να δοθεί η εκκίνηση, για να χαρούμε όλοι και να δώσουμε το ραντεβού στο νησί που αγαπάμε.
Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανδρου αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς που γίνονται στην χώρα μας κι αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση".

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η "Cosmote" αποτελεί τον βασικό χορηγό του διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα 'Ανδρου. Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί για τα παιδιά ο θεσμοθετημένος αγώνας "Cosmote Optimist Cup", παρουσία του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, πρεσβευτή Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα της Ανδρου
Παρασκευή 5 Ιουνίου
18:00
Εκκίνηση από τον Όρμο της Βουλιαγμένης με προορισμό την Άνδρο.

Σάββατο 6 Ιουνίου
08:00-12:00
Καλωσόρισμα των ιστιοπλόων στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ στο Νειμποριό με ένα πλούσιο πρωϊνό.

12:00 COSMOTE Optimist Cup, ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ COSMOTE Σκαφών Optimist. Έναρξη εκδήλωσης του αγώνα που διοργανώνει η εταιρία COSMOTE για παιδιά. Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Πρεσβευτής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας COSMOTE, θα υποδεχθεί τους αθλητές.

13:00 Σήμα εκκίνησης της πρώτης εκ των τριών ιστιοδρομιών από τον κ. Πύρρο Δήμα.

19:00 Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου διοργανώνει beach party για τους ιστιοπλόους, τους χορηγούς του αγώνα και τους δημοσιογράφους στην παραλία Πίσω Γιάλια.

Κυριακή 7 Ιουνίου
11:00
Έναρξη Τοπικών Ιστιοδρομιών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣ. Χορηγοί, δημοσιογράφοι, επισκέπτες και Ανδριώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον τοπικό αγώνα στην Πλατεία του Αφανούς Ναύτη.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Άνδρου, ο Δήμος Άνδρου και η COSMOTE, ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, μας υποδέχονται με μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και events.

19:00 Απονομή επάθλων στους νικητές του COSMOTE Optimist Cup και των τοπικών ιστιοδρομιών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣ. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δευτέρα 8 Ιουνίου
09:00
Αναχώρηση των ιστιοπλόων για το ταξίδι της επιστροφής με τερματισμό το Δύσβατο ή τη Βουλιαγμένη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Πέμπτη 11 Ιουνίου
20:00
Απονομή Επάθλων 42ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου στο PierONE στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

ANDROSinfo

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 το παιδικό-εφηβικό χορευτικό μας τμήμα θα συμμετάσχει στους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου στον Αφανή Ναύτη στις 11:30 π.μ. (αγώνας «Λεωνίδας Σπύρου Πολέμης»).

Την Παρασκευή 12/6/09 & το Σάββατο 13/6/09 η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση (Ε.Σ.Υ.Α.Ο.), σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Θεοδόση Σουσούδη (Ορθοπαιδικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας), και τον Σύλλογο μας, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 να παρευρεθείτε στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου στις 18:30, για να παρακολουθήσετε την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ».
Επίσης την Παρασκευή 12 Ιουνίου και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 από τις 9.00-14:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ. Για μετρήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: κα Ελένη Αθανασίου, 6943251965.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 στις 20:00, σας προσκαλούμε στην Πλατεία Καΐρη (ΠΛΑΤΑΝΟΣ), στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας, όπου θα αναβιώσουμε το έθιμο του κλήδωνα με την τοπική ορχήστρα «ΑΦΟΙ ΝΤΟΓΙΑ». Το βιολί είναι δωρεάν από τον Ν. Ντόγια και το λαούτο από τον Α. Ντόγια. Τραγούδι η ΔΗΜΗΤΡΑ και μπουζούκι Κ. ΤΡΙΜΗΤΖΙΟΣ. Το παιδικό εφηβικό-τμήμα του συλλόγου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Η ορχήστρα είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων της Πλατείας Καΐρη (ΕΡΜΗΣ, HEAVEN, ΚΟΛΑΤΣΑΣ, ΠΑΡΕΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ και Μ. & Ι. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 και ώρα 20:00 πραγματοποιούμε την ετήσια «8η Χορευτική Συνάντηση Eλληνικών Παραδοσιακών Χορών» στην πλατεία Γηροκομείου, που χρηματοδοτείται από την ΝΑΚ και εντάσεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών. Μαζί μας θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Το συγκρότημα Αμοργιανών με τον πρώην δάσκαλό μας Γιώργο Οικονομίδη, το συγκρότημα Κωστηλάτα Άρτας, & ο Σύλλογος Φελλού η κα Καραγιάννη.

Στις 27 Ιουνίου ο σύλλογός μας και ο σύλλογος Κωστηλάτα Άρτας θα χορέψουν στο Μπατσί της Άνδρου.

Το Σάββατο & Κυριακή 27 & 28 Ιουνίου προγραμματίζουμε την εξέταση Μαθητών στα πλαίσια του συνεργαζόμενου σωματείου με το Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου.

Ο Σύλλογός μας μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Γαλατσίου-Ρουμανίας στοχεύει να εκπροσωπήσει και να προβάλλει τουριστικά το νησί μας στο Φεστιβάλ DOINA COVURLUIULUI, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου 2009 με Ανδριώτικους & παραδοσιακούς χορούς, στον διήμερο εορτασμό τους.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στον 23ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου με Ανδριώτικους & παραδοσιακούς χορούς, που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ε.Ο.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) στο Λιτόχωρο.

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στην 8η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων «ΕΜΜΕΛΕΙΑ 2009» που διοργανώνει το θέατρο Δόρα Στράτου - CID UNESCO στο λόφο του Φιλοππάπου.

Η Πρόεδρος: ΠΟΠΗ ΚΟΡΑΧΑΗ - Η Γραμματέας: ΚΑΙΤΗ ΜΠΑΛΛΑ
ANDROSinfo

Πραγματοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων με θέμα:
«Αειφόρος ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου»
στα δημοτικά σχολεία της Άνδρου.


Λυδία Καρρά - Φωνή Αιγαίου Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» θα πραγματοποιήσει ένα κύκλο ενημερωτικών παρουσιάσεων σε δημοτικά σχολεία της Άνδρου με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου.

Η -εγκεκριμένη από το ΥΠΕΠΘ- παρουσίαση, διάρκειας 1 διδακτικής ώρας, απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και θα πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2009 .

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων στα σχολεία διαμορφώνεται ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
8.15 - 9.00 Δημοτικό Σχολείο ΧΩΡΑΣ 
10.00 - 10.45 Δημοτικό Σχολείο ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ
11.30 - 12.15 Δημοτικό Σχολείο ΚΟΡΘΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
8.15 - 9.00 Δημοτικό Σχολείο ΓΑΥΡΙΟΥ
10.00 - 10.45 Δημοτικό Σχολείο ΜΠΑΤΣΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30-19.30 θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου το βραβευμένο (εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) ντοκιμαντέρ «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά.

Λίγα λόγια για την ταινία:
«Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά Το Αιγαίο που αγαπήσαμε, με τις σκληροτράχηλες πλαγιές & τις παρθένες ακρογιαλιές, εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς…..
Στη θέση του, αναδύεται ένα ατέλειωτο γιαπί χωρίς αμπέλια, αλώνια, αδόμητες παραλίες… Η ταινία, ανιχνεύει τις ρίζες των σημερινών εξελίξεων.
Με αρχειακό υλικό παρουσιάζεται η εμπειρία των πολέμων, της μετανάστευσης, η άνοδος της ναυτιλίας.
Καταγράφεται ο λόγος μελετητών & αναμειγνύεται με τον λόγο – αντίλογο των κατοίκων, πλέκοντας το νήμα ενός πολυδιάστατου προβληματισμού.
Ξαναγυρνώντας σε ίδιους τόπους διαφορετικές εποχές του χρόνου, εντοπίζονται οι ακραίες αλλαγές στους ρυθμούς ζωής.
Σ’ ένα άλλο επίπεδο, η ταινία πραγματεύεται τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου, την αξία της ομορφιάς.
Ο φακός εγκλωβίζει αυτή την ομορφιά, όπου υπάρχει ακόμα αλώβητη.
Τα λόγια του Ελύτη, σταθερή αναφορά στον κόσμο των ονείρων…
Νέες, δημιουργικές ιδέες προβάλλουν …
Όπως λέει κι ένας νησιώτης: «… το Αιγαίο είναι ένα καράβι που ταξιδεύει αιώνες. Το θέμα είναι εμείς τι θα αφήσουμε πίσω μας…»

Λυδία Καρρά Η Λυδία Καρρά για την ταινία της:

Η «ΦΩΝΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» είναι καρπός αγωνίας για τo πως μεταχειριζόμαστε τη Γη στη χώρα μας, ειδικά το Αιγαίο.

Μια γη που αγαπάμε αλλά θέλουμε, όπως ο Κρόνος στο μύθο, να καταβροχθίσουμε.

Στην ταινία αναζητούνται αιτίες στα χρόνια της φτώχειας, του ξεριζωμού.
Οι φωνές - όλες κατοίκων - πλέκουν έναν πολυδιάστατο προβληματισμό.

Σε βαθύτερο επίπεδο, διαφαίνεται το εφήμερο, η παροδικότητα της ανθρώπινης φύσης.

Την ταινία προσκαλούνται να παρακολουθήσουν οι μαθητές αλλά και το ευρύ κοινό.

Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009
μη χάσετε την βραδιά με το ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
στο δημοτικό κινηματοθέατρο της Χώρας στις 9,00μμ.


Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ο ΜΕΛΙΤΗΣ
και ο Σύλλογος Νέας Γενιάς Στραπουριών, Μεσαθουρίου, Υψηλού και Λαμύρων.
ANDROSinfo

Προγραμματισμένες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου

Περίοδος λειτουργίας
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου ξεκινά τη λειτουργία της κάθε φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) και συνήθως ολοκληρώνει τις ετήσιες προβολές της την άνοιξη (αρχές Μαϊου)

Ερωτευμένη Τζέιν

24/01/2009 και 28/01/2009 - Ωρα προβολής 20:30 - Διάρκεια: 120'
Αυτή την ιστορία, τον έρωτα της Jane Austen με τον ατίθασο δικηγόρο Tom Lefroy, αφηγείται και η ταινία Ερωτευμένη Τζέιν, επηρεασμένη από το βιβλίο του Spence, Becoming Jane Austen.
Ο ίδιος, μάλιστα, συνεργάστηκε σαν ιστορικός σύμβουλος. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο γνωστός από παραγωγές του BBC, Julian Jarrold, που υπογράφει εδώ τη τρίτη του ταινία, αν και οι δύο πρώτες ήταν ανεξάρτητες και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες.
Παρότι το φυσικό πεδίο της Austen ήταν το Χάμπσάιρ, τα γυρίσματα έγιναν σε θαυμάσιες τοποθεσίες της Ιρλανδίας. Μάλιστα στην παραγωγή, εκτός από το BBC, ενεπλάκη και το Υπουργείο Πολιτισμού της νησιωτικής χώρας.Το μεγάλο μυστικό της παραγωγής είναι η φωτογραφία του Eigil Bryld.
Χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο βιογραφικό, καταφέρνει να παρουσιάσει μια φυσική αναπαράσταση της εποχής και να επιλέξει τους κατάλληλους φωτισμούς, πάντα σκοτεινούς. Παίρνει το καλύτερο της Ιρλανδικής υπαίθρου και θυμίζει τη δουλειά που είχε γίνει στο Μπάρυ Λίντον από τον αείμνηστο John Alcott.
Από κοντά και η μουσική του Adrian Johnston, που μας είχε κάνει εντύπωση το 1996 στο Τζουντ.

Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Τζάρολντ
Γλώσσα: Αγγλικά
Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζούλι Γουότερς, Μάγκι Σμιθ, Τζέιμς Κρόμγουελ

Μamma mia!

17/01/2009 και 21/01/2009 - Ωρα προβολής 20:30 - Διάρκεια: 108'
Το δημοφιλές musical μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων την Meryl Streep, τον Pierce Brosnan, τον Colin Firth και τον Stellan Skarsgard σε μια υπερπαραγωγή με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι.
Η μουσική των ABBA συνοδεύει την ιστορία της μικρής αγγλίδας Sophie (Christine Baranski), η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Sky (Dominic Cooper) στο φανταστικό ελληνικό νησί 'Καλοκαίρι', που μένει με την μητέρα της Donna (Meryl Streep).
Όλα είναι έτοιμα για τον γάμο, οι καλεσμένοι καταφθάνουν στο ετοιμόρροπο ξενοδοχείο, που διατηρούν μαμά και κόρη, και ανάμεσά τους τρεις πρώην σύντροφοι της Donna, των οποίων η άφιξη πρέπει να μείνει μυστική από την οικοδέσποινα μέχρι και τον γάμο.
Υπεύθυνη για αυτή την μικρή έκπληξη είναι η μέλλουσα νυφούλα, που αναζητά τον μπαμπά της ανάμεσά στους τρεις, για να την συνοδεύσει στην εκκλησία.

Σκηνοθεσία: Φιλίντα Λόιντ
Γλώσσα: Αγγλικά
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Στέλαν Σκάρσγκαρντ Φιλίντα Λόιντ

Η Αυγη Της Αποδρασης

10/01/2009 και 14/01/2009 - Ωρα προβολής 20:30 - Διάρκεια: 126'
Το πραγματικό θέμα της ταινίας δεν έχει σχέση τόσο με την εικόνα ενός ήρωα πολέμου, όσο με τον άνθρωπο και την ικανότητά του να ανταπεξέρχεται και να προσαρμόζεται ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες.
Στα ιστορικά των μεγάλων αποδράσεων της ιστορίας, δεν έχει άλλη σαν αυτή του Ντίτερ Ντέγκλερ, υπήρξε ο μόνος αμερικανός κρατούμενος που κατάφερε να αποδράσει από στρατόπεδο αιχμαλώτων και να επιβιώσει στην επικίνδυνη ζούγκλα του Λάος.
Σχεδίαζε τη φυγή του μήνες και μετά από μια περιπλάνηση που κράτησε εβδομάδες, στη διάρκεια της οποίας αντιμετώπισε αμέτρητες φορές το θάνατο, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου σε άψογη φυσική κατάσταση, σαν εκθαμβωτικός αστέρας του σινεμά. Ήταν απλά η αδάμαστη θέλησή του για επιβίωση που τον βοήθησε να τα καταφέρει αντίθετα με όλες τις προβλέψεις.

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτσογκ
Γλώσσα: Αγγλικά
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Ζαν, Τζέρεμι Ντέιβις, Ζακ Γκρένιερ, Μάρσαλ Μπελ, Πατ Χίλι, Φρανσουά Σο, Μπρατ Καρ

Αναζητώντας Ένα Φιλί Τα Μεσάνυχτα

03/01/2009 και 07/01/2009 - Ωρα προβολής 20:30 - Διάρκεια: 90'
Αμερικάνικη ανεξάρτητη παραγωγή του 2007, η οποία άρεσε σε πολλά φεστιβάλ αλλά και σε σινεφίλ κοινό στην Αμερική και στην Ευρώπη.
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Χόλντριτζ δεν πρωτοτυπεί αλλά αρέσει.
Φτιάχνει ένα 90λεπτο φιλμάκι πέρι νέων της.. νέας εποχής: της περιόδου του ίντερνετ, των απρόσωπων φλερτ μέσω μέιλς και φόρουμ, των υπαρξιακών αναζητήσεων των ανθρώπων της νέας χιλιετίας.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Χόλντριτζ
Γλώσσα: Ελληνική
Πρωταγωνιστούν: Σκοοτ ΜακΝέρυ, Σάρα Σίμοντς, Μπράιαν ΜακΓουάιαρ, Κάθλην Λούονγκ

Juno

17/12/2008 - Ωρα προβολής 20:30 - Διάρκεια: 90'
Με τέσσερις υποψηφιότητες για όσκαρ στις βασικές κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, α` γυναικείου ρόλου και σεναρίου) το Juno έρχεται να επαναλάβει τον άθλο του Little Miss Sunshine που κέρδισε τις καρδιές των θεατών και χτύπησε την πόρτα της Ακαδημίας πέρσι με 4 υποψηφιότητες σε βασικές, επίσης, κατηγορίες.
Το Juno είναι από αυτές τις ταινίες που, όπως και το Little Miss Sunshine, αποκαθιστούν την πίστη σου στην κινηματογραφική τέχνη.
Η ταινία αποτελεί ένα ιδιαίτερο υβρίδιο ρομαντικής κομεντί και ταινίας ενηλικίωσης βασισμένη σε ένα διεισδυτικό αλλά λιτό ως προς την φόρμα του σενάριο, το οποίο διανθίζεται από υψηλού επιπέδου χιούμορ και ίσες δόσεις ρεαλισμού και ρομαντισμού.

Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Γλώσσα: Αγγλικά
Πρωταγωνιστούν: Diablo Cody ..Συγγραφέας, Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo


Πρόσκληση των εκδόσεων Gutenberg - ΑΘΗΝΑ 8 Δεκ. 2008

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πρόσκληση:

Οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν στην παρουσίαση του περιοδικού "Νήσος Άνδρος".

Θα μιλήσουν:
Γιάννης Γλυνός, Ζαχαρίας Δεμαθάς, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Δημήτρης Κυρτάτας.

και του λευκώματος "Δομένικος Βαρδακώστας"

με ομιλητή τον:
Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 7 το απόγευμα
στο χώρο του βιβλιοπωλείου Gutenberg
(Διδότου 37 Αθήνα 210.3642003)


Θα προσφερθούν Ανδριώτικα προιόντα:
Μουρόρακο, συκομαρίδες, τυρί και γλυκά,
ενω θα ακούσουμε ζωντανά Ανδριώτική μουσική.

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo

22οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Οι "22οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου" φιλοξενούνται για το 2008 στο Δημοτικό Στάδιο της Άνδρου το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου 2008
Διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ για 22η χρονιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και το Δήμο Άνδρου.
Φέτος συμμετέχουν 43 σωματεία με 600 αθλητές-τριες, συνοδούς και κριτές από 16 νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη–Λήμνο-Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Κάλυμνο-Σύμη-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-Πάρο-Σύρο και Σαντορίνη).
Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν και 60 αθλητές–τριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνει βράβευση των είκοσι καλύτερων αθλητών στίβου του Αιγαίου, καθώς και των προπονητών τους για το έτος 2008.

Το Πρόγραμμα

1η Ημέρα Σάββατο 4/10/08 (Απόγευμα)
16.00: Τελετή έναρξης
17.00: 100 μ. (Γ)
17.00: Μήκος (ΠΚ Α)
17.00: Σφαιροβολία (Γ)
17.15: 100 μ. (Α)
17.30: 1.000 μ. (ΠΚ Α)
17.30: Ακοντισμός (Α)
17.30: Ύψος (Α)
17.40: 1.000 μ. (ΠΠ Α)
18.05: 60 μ. (ΠΚ Β)
18.15: Σφαιροβολία (Π)
18.25: 60 μ. (ΠΠ Β)
18.45: Μήκος (ΠΠ Α)
18.50: 800 μ. (Γ)
19.00: 800 μ. (Α)
19.00: Ακόντιο (Γ)
19.15: 600 μ. (ΠΚ Β)
19.25: 600 μ. (ΠΠ Β)
19.30: Σφαιροβολία (Α)
19.40: 400 μ. (Γ)
19.50: 400 μ. (Α)
20.05: Αγωνίσματα Ατόμων με Αναπηρία
20.25: 100 μ. Εμπόδια (Γ)
20.35: 3.000 μ. Βάδην (Γ)
20.35: 5.000 μ. Βάδην (Α)

2η ημέρα Κυριακή 5/10/08 (Απόγευμα)
16.00: 400 μ. Εμπόδια (Γ)
16.00: Μήκος (Α)
16.00: Σφαιροβολία (ΠΚ Α)
16.00: Δισκοβολία (Α)
16.15: 400 μ. Εμπόδια (Α)
16.20: Ύψος (Γ)
16.30: 80 μ. (ΠΚ Α)
16.50: 80 μ. (ΠΠ Α)
17.20: 1.500 μ. (Κ)
17.30: 1.500 μ. (Π)
17.30: Σφαιροβολία (ΠΠ Α)
17.30: Μήκος (Γ)
17.30: Δισκοβολία (Γ)
17.45: 200 μ. (Κ)
18.00: 200 μ. (Π)
18.15: 3.000 μ. (Γ)
18.35: 3.000 μ. (Α)
18.45: Αγωνίσματα Ατόμων με Αναπηρία
19.30: 4 Χ 100 μ. (Γ)
19.45: 4 Χ 100 μ. (Α)
20.15: Τελετή λήξης

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2008

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1/8 –31/8 Έκθεση Γελοιογραφίας, με θέμα «Ολυμπιακοί αγώνες – Περιβάλλον»
2/8 Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Space», σε παραλία του Δήμου.
4/8 Επίσκεψη στο μουσείο Gosta Hellner στον Κάτω Πιτροφό
4/8 Έκθεση αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων, Σύλλογος «Το Σκούμπι».
5-10/8 Εικαστικό Φεστιβάλ Κυκλάδων «Η Τέχνη Ταξιδεύει στο Αιγαίο» Παιδική Ζωγραφική και Έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων, στο Γαύριο, Σύλλογος «Το Σκούμπι».
5/8 Παρουσίαση του περιοδικού «ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ» 2008 – στο Βιβλιοπωλείο «ΛΟΓΑΡΙ», στο Γαύριο
5/8 Παρουσία του βιβλίου του Γαυριώτη Ζωγράφου Δομένικου Βαρδακώστα στο Βιβλιοπωλείο «ΛΟΓΑΡΙ», στο Γαύριο
6/8 Πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική, στην πλατεία Άρνης, από το Σύλλογο Άρνης (9:00 μ.μ.)
9/8 «Τα Γαυριώτικα» Εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου με παραδοσιακή μουσική και το χορευτικό συγκρότημα Υδρούσα, στη παραλία Γαυρίου.
10/8 «Γιορτή του Τσίπουρου» με παραδοσιακή μουσική και το χορευτικό συγκρότημα Υδρούσα, στην πλατεία του Άνω Αγίου Πέτρου, από το Σύλλογο Αγίου Πέτρου (αφιερωμένο στη μνήμη του Francis James Brown).
12/8 «Οι ποιητές μιλούν για την Ποίηση, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον». Στην πηγή του Άνω Αγίου Πέτρου.
15/8 Πανηγύρι στο Δημοτικό σχολείο Αμμολόχου, με παραδοσιακά όργανα, από το Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμολόχου.
16/8 «Ρακατζιό» Καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακοίλου, στη πλατεία Κατακοίλου
16/8 «Ημέρα μνήμης στην Άρνη», αρτοκλασία και λειτουργία στην Παναγία Μπαλαίων, στην Άρνη.
20/8 Παραδοσιακή βραδιά με τσαμούντα και τουμπί, στην Άρνη (9:00 μ.μ.)
23/8 Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Μαγνήσαλη «Δεν είναι μακρινός ο δρόμος για την Άνδρο», στο βιβλιοπωλείο «ΛΟΓΑΡΙ», στο Γαύριο
23/8 «Γιορτή της Σαρδέλας», με το μουσικό συγκρότημα του «Κάβουρα» με έντεχνο, σμυρναίικο και νησιώτικο πρόγραμμα, στη παραλία Γαυρίου
23/8 Προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «η δε πόλις ελάλησεν: Ανδρέας Εμπειρίκος» Πολιτιστικό Καφενείο «ΘΕΜΕΛΟΣ» Μπατσί

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
16/9 Γλέντι με παραδοσιακή μουσική στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο
18/9 Θεατρική παράσταση της Άννα Βαγενά, στην πλατεία Παλαιόπολης
20/9 Συναυλία χορωδιακής, παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, από τη Χορωδία Κηφισιάς 1937, τη Χορωδία Άνδρου και τη Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία Αθηνών (8:00 μ.μ.)
21/9 Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, από τη Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία Αθηνών


Αρχή σελίδας
ANDROSinfo

Παράσταση θεάτρου σκιών στο Κουρέλι

Παράσταση θεάτρου σκιών διοργανώνει σήμερα 1/8/2008 το απόγευμα στο Κουρέλι ο σύλλογος "ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΩΝ - Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo

41ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα ο 41ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου (13-16 Ιουνίου).
Νικητής στην κατηγορία ORC International ήταν οι Τζάβαλος-Μάνθος με το "Erytos II", στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Σταθόπουλος με το "Exionas", ενώ τρίτος ήταν ο Στρατής Πορφυράτος με το "Αlsuma".
Στην κατηγορία IRC, πρώτος ήταν ο Γιάννης Κουτσούκος, δεύτερος ο Μάκης Κουρτέσης και τρίτος ο Θάνος Ανδρόνικος.

Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν 20 σκάφη, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν προγραμματισμένο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης γεγονός που εμπόδισε κάποια πληρώματα να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα της Ανδρου.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Ιωάννη Μιχαήλ Γουλανδρή".

Αρχή σελίδας
ANDROSinfo

Καλλιτεχνικά Γεγονότα

Διοργάνωση: Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή - Ίδρυμα Κυδωνιέως
Πότε: Από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο.
Διάρκεια: Καλοκαιρινή περίοδος.
Εκδήλωση: Διεθνούς ενδιαφέροντος καλλιτεχνικά γεγονότα αποτελούν οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, που διοργανώνονται από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και οι εκθέσεις του Ιδρύματος Κυδωνιέως.


Απόκριες

Διοργάνωση: Δήμος Υδρούσας
Πότε: Απόκριες.
Διάρκεια:
Εκδήλωση: Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς το βράδυ, με ζωντανή μουσική latin στην παραλία.


Γαυριώτικα

Διοργάνωση: Δήμος Υδρούσας
Πότε: Το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Διάρκεια: Πέντε ημέρες.
Εκδήλωση: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αθλητικά, σκάκι, αυγοδρομίες, τσουβαλοδρομίες, έκθεση ζωγραφικής με έργα ντόπιων ερασιτεχνών ζωγράφων κ.α. Στο τέλος των εκδηλώσεων γίνεται γλέντι όπου προσφέρεται η παραδοσιακή κακαβιά (ψαρόσουπα) και κρασί.


Κορθιανά

Διοργάνωση: Δήμος Κορθίου
Πότε: Αύγουστο .
Διάρκεια: .
Εκδήλωση: Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Κορθίου.


Φεστιβάλ κουζίνας

Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φαλλίκων.
Πότε: Αύγουστος .
Διάρκεια: 3 ημέρες .
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Μεσογειακής, Αιγαιοπελαγίτικης και Ανδριώτικης Kουζίνας.


Χορευτικές Εκδηλώσεις.

Διοργάνωση: Δήμος Υδρούσας.
Πότε: Σεπτέμβριος .
Διάρκεια: .
Εκδήλωση: Εκδηλώσεις με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα απ΄ όλη την Ελλάδα στην πλατεία Μπατσίου τον Σεπτέμβρη.


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

Διοργάνωση: Δήμος Υδρούσας.
Πότε: Αύγουστος .
Διάρκεια: .
Εκδήλωση: Πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακό χαρακτήρα, όργανα και το κρασί δωρεάν, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιβαρίου τον Αύγουστο.


Λαμπαδοφορία.

Διοργάνωση: Δήμος Υδρούσας.
Πότε: Στις 6 Δεκεμβρίου .
Διάρκεια: .
Εκδήλωση: Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, το απόγευμα, στην παραλιακή οδό Γαυρίου. Παρέλαση μαθητών με αναμμένες δάδες με συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας, προς τιμή του Πολιούχου του Γαυρίου..
Αρχή σελίδας

ANDROSinfo

                   Developed by:   Vangelis Stergiotis    Καλομενοπούλου 8 Ν. Ψυχικό  -  15451  ΑΘΗΝΑ   Τηλ.:210.6726.051    Φαξ:210.6726.052  
Copyright © 2008 Studio Target. All Rights Reserved    -   Όροι χρήσης του ANDROSinfo.gr