ANDROSinfo ?? Portal t?? ??????
Monday 03-10-2022
ANDROS   ΑΡΧΙΚΗ     EDITORIAL         ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ         ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Το ANDROSinfo στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ANDROSinfo in ENGLISH ANDROSinfo en FRANCAIS ANDROSinfo in DEUTSCH ANDROSinfo in ITALIANO ANDROSinfo en ESPANOL
Όλες οι πληροφορίες για την Ανδρο

ANDROS BATSI Ανδρος. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπατσί, διαμονή καταλύματα διακοπές στην Άνδρο ANDROS www.ANDROSinfo.gr

www.ANDROS info.gr

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή ζημιάς, ανεξαρτήτως της υπαιτιότητας σας ή όχι πρώτη σας προτεραιότητα είναι να διαπιστώσετε ότι όλοι οι τυχόν εμπλεκόμενοι στο ατύχημα (οδηγοί, συνοδηγοί, λοιποί επιβαίνοντες και συνεπιβαίνοντες καθώς και πεζοί) δεν έχουν τραυματιστεί και δεν χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χάνετε την ψυχραιμία σας, να εκνευρίζεστε και να εμπλέκεστε σε ανούσιους διαπληκτισμούς με τους συμπολίτες σας για το ποιος φέρει την ευθύνη για το ατύχημα.

Οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και μόνον αυτές θα αποφασίσουν ποιος ευθύνεται και σε τι ποσοστό και ακολούθως θα προβούν στην αποζημίωση του παθόντα.
Μόνο σε περίπτωση μη συμφωνίας των ασφαλιστικών εταιρειών για το ποιος ευθύνεται τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν για το ποιος θα αποζημιωθεί.

Τοποθετούμε (όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε) προειδοποιητικό τρίγωνο ασφαλείας σε ικανή απόσταση από το όχημά μας.
Εάν το όχημά μας έχει ακινητοποιηθεί και εμποδίζει την κυκλοφορία, τοποθετούμε τρίγωνο πριν και μετά το όχημά μας ώστε να ενημερώνονται οι επερχόμενοι οδηγοί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε για οτιδήποτε μας ζητηθεί από τους άλλους εμπλακέντες, πριν συνεννοηθούμε με την ασφαλιστική μας εταιρεία.

Εάν ο οδηγός του άλλου οχήματος φαίνεται ότι είναι μεθυσμένος, επιμένουμε ώστε η Τ.Ο.Τ.Α. (Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων) να προχωρήσει σε αλκοτέστ.
Εάν αποδειχθεί ότι πραγματικά είναι μεθυσμένος, η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου οχήματος (εάν έχει ευθύνη για το ατύχημα) έχει υποχρέωση να μας αποζημιώσει.
Δεν ενεργούμε "κοινωνικά" και δεν επιτρέπουμε την ασυδοσία δεχόμενοι είτε να δηλωθεί ότι άλλος οδηγούσε το όχημα ή ότι ο άλλος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και έπρεπε να "φύγει αμέσως" για πρώτες βοήθειες πριν προλάβει να έρθει η ΤΟΤΑ.
Ο ίδιος ασυνείδητος οδηγός μπορεί αύριο να έχει την ευθύνη για τον θάνατο κάποιου συνανθρώπου μας.
able
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 1
 • Να τηλεφωνήσετε αμέσως στην υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος (το τηλεφωνικό κέντρο της οποίας αναγράφεται επάνω στο σήμα αλλά και στο συμβόλαιο που έχετε παραλάβει), για να τους ενημερώσετε για το συμβάν και να καλέσετε να έρθουν, δίδοντας τους τα στοιχεία της διεύθυνσης που βρισκόσαστε. Η αναγγελία ζημιάς μπορεί να γίνει όλο το 24ωρο.
  Μετά την αναγγελία ο πλησιέστερος συνεργάτης της υπηρεσίας Φροντίδας Ατυχήματος, θα φτάσει το συντομότερο δυνατό στον τόπο της ζημιάς:
  • θα φωτογραφίσει τα οχήματα που εμπλέκονται,
  • τον τόπο της ζημιάς (δρόμος σήμανση κλπ)
  • θα συμπληρώνει επιτόπου την δήλωση ατυχήματος
  με σκοπό τον σχηματισμό πλήρους εικόνας του περιστατικού και την επίσπευση του διακανονισμού.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2
 • Για την δική σας εξασφάλιση πρέπει οπωσδήποτε, να περιμένετε στο σημείο.
  Η επιτόπου δήλωση του ατυχήματος από τον συνεργάτη της φροντίδας, θα σας απαλλάξει από την επίσκεψή στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας και επιπρόσθετες καθυστερήσεις.
  Ακόμη σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος σας, η υπηρεσία της Φροντίδας Ατυχήματος αναλαμβάνει και την μεταφορά του οχήματος σας, στο συνεργείο επισκευής.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 3
 • Πρέπει οπωσδήποτε, να καλέσετε την τροχαία (ΤΟΤΑ) να καταγράψει με τη σειρά της το συμβάν στο βιβλίο συμβάντων.
  Εάν υπάρχουν αυτόπτες ζητήστε να σημειωθούν τα στοιχεία τους στο δελτίο συμβάντος.
  Ελέγχετε το δελτίο συμβάντος (πριν το παραλάβετε) εάν έχει συμπληρωθεί σωστά.
  Θα πρέπει να μάθετε ποία τροχαία εμπλέκεται και μετά από 3 εργάσιμες να πάτε στο αρμόδιο τμήμα και να πάρετε αντίγραφο του δελτίου συμβάντος, το οποίο θα επισυνάψετε στη δήλωσή σας προς την ασφαλιστική σας εταιρία.

  Αυτά θα σας διευκολύνουν αφάνταστα στην διαδικασία αποζημίωσης, ειδικά αν υπάρξουν προβλήματα καθορισμού της υπαιτιότητας.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 4
 • Μέχρι να έρθει η φροντίδα ατυχήματος χρησιμοποιήστε το κινητό σας και καταγράψτε με αρκετές φωτογραφίες την θέση των οχημάτων την σήμανση των οδών της περιοχής και τις φθορές που έχουν προκληθεί.
  Επίσης καταγράψτε στο κινητό σας ή σε χαρτί (εφόσον έχετε) τα στοιχεία των αυτοπτών μαρτύρων και τα τηλέφωνά τους.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 5
 • Μη διστάσετε (ότι ώρα και αν είναι) να καλέσετε τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, που θα φροντίσει να σας συμβουλέψει και να σας βοηθήσει σχετικά.
  Θέλουμε να γνωρίζετε ότι στο τηλέφωνο του γραφείου μας 210.3232160 λειτουργεί εκτροπή όλες τις ώρες που δεν βρίσκεται κάποιος εκεί. Καλέστε μας να σας εξυπηρετήσουμε.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 6
 • Εάν το ατύχημα οφείλεται σε ασυντήρητο δρόμο (λακκούβες κλπ), καλέστε αμέσως την Αστυνομία (Τ.Ο.Τ.Α.) ώστε να καταγραφεί το συμβάν.
  Την συντήρηση των εθνικών οδών την έχει το Δημόσιο, των επαρχιακών οδών η Νομαρχία και των δημοτικών ή κοινοτικών οδών ο αντίστοιχος Δήμος. Επειδή οι προαναφερθέντες φορείς δεν αποζημιώνουν χωρίς απόφαση δικαστηρίου, θα πρέπει αμέσως μετά το συμβάν να συμβουλευτούμε Δικηγόρο.
  Εάν έχετε ασφάλιση Νομικής Προστασίας τότε την αμοιβή και τα έξοδα για την ανάθεση της εργασίας σε Δικηγόρο θα τα καλύψει η Ασφαλιστική εταιρεία χωρίς επιπλέον δικό σας κόστος.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 7
 • Εάν το ατύχημα σας οφείλεται σε κακοτεχνίες του δρόμου εξαιτίας έργων υπό κατασκευή, καλέστε αμέσως την Αστυνομία (Τ.Ο.Τ.Α.) ώστε να καταγραφεί το συμβάν.
  Προσέχουμε ώστε στο δελτίο συμβάντων να καταγραφεί πλήρως η σήμανση των εκτελούμενων έργων (προειδοποίησεις κλπ).
  Κάθε έργο (που έχει αναληφθεί από εργολάβο) καλύπτεται ασφαλιστικά για αστική ευθύνη. Έτσι, οι αξιώσεις αποζημίωσης θα γίνουν προς την ασφαλιστική εταιρεία του εργολάβου.
  able
  Αρχή σελίδας

  ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

  Ακολουθήστε σχολαστικά όσα αναφέρονται πιο πάνω και ακόμη:

  • Φροντίστε να σημειώσετε σωστά τον αριθμό κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος και την χώρα προέλευσής του.
  • Σημειώστε οπωσδήποτε την μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτοκινήτου.
  • Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό την πράσινη κάρτα του και το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Αν υπάρχει δυνατότητα να φωτοτυπήσετε την πράσινη κάρτα ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και κόψτε το αντίγραφο της πράσινης κάρτας (ειδικό κουπόνι) που υπάρχει σ'αυτήν ή ζητήστε το έντυπο συνοριακής ασφάλισης.
   Αν αυτό δεν είναι δυνατό αντιγράψτε λεπτομερώς τις παραγράφους 3 ,4, 5 και 8 της πράσινης κάρτας ή της Συνοριακής ασφάλισης. Σε περίπτωση ύπαρξης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αντιγράψτε το όνομα της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας, τον αριθμό συμβολαίου και ημερομηνίες ισχύος.
  • Είναι η βασικές αποδείξεις για το ατύχημα.

  • Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό να συμπληρώσετε την φιλική δήλωση ατυχήματος.
   Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και εκείνος μία παρόμοια στην δική του γλώσσα. Παρότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία σας να αναλάβει την πληρωμή της ζημίας, η φιλική δήλωση θα σας βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος.
  • Επικοινωνήστε το ταχύτερο με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης για περαιτέρω οδηγίες. Τηλέφωνα : 210-3223324 - 210-3236562 - 210-3238402 Fax : 210-3238370
   Στο ίδιο γραφείο θα απευθυνθούμε και εάν το αλλοδαπό όχημα είναι ανασφάλιστο.

  able
  Αρχή σελίδας

  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  Εάν η σύγκρουση έγινε με όχημα:

 • Που φέρει Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και είναι ανασφάλιστο,
 • Εάν το όχημα που με το οποίο συγκρουσθήκατε είχε κλαπεί ή σας τράκαρε με πρόθεση,
 • ή Αν έχει ανακληθεί ή άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής του εταιρείας.
 • θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Επικουρικό Κεφάλαιο.

  Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι Ν.Π.Ι.Δ. με έδρα την Αθήνα, Υπατίας 5 - 105 57 Αθήνα.
  Σκοπός του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι η καταβολή αποζημιώσεων από ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα καθώς επίσης και η καταβολή αποζημιώσεων για λογαριασμό ασφαλιστικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα και των οποίων ή άδεια λειτουργίας έχει ανακληθεί.
  Επικουρικό Κεφάλαιο - Τηλέφωνα: 210-3327400 - Fax 210-3327427.


  Εάν δεν καλέσετε άμεσα στο σημείο την Φροντίδα Ατυχήματος (όπως περιγράφεται ανωτέρω), θυμηθείτε οπωσδήποτε μέσα σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών να γνωστοποιήσετε το ατύχημα στην Ασφαλιστική Εταιρία, καλώντας πάλι την υπηρεσία της Φροντίδα Ατυχήματος μέσω του ίδιου αριθμού και να ορίσετε συνάντηση μαζί τους στον τόπο που θέλετε.

  Εάν δεν εφαρμόσετε σχολαστικά ΟΛΑ όσα αναλυτικά περιγράφονται, θα έχετε σοβαρό πρόβλημα στην διεκδίκηση του δίκιου σας.

  Αρχή σελίδας

  Σημείωση:
  Μην οδηγείτε μεθυσμένοι και μη δανείζετε το αυτοκίνητό σας σε φίλους που πίνουν.
  Σε περίπτωση ατυχήματος θα έχετε πρόβλημα με την ασφαλιστική σας εταιρεία.
  Ακόμα κι αν έχετε μάρτυρες ότι για το ατύχημα έφταιγε "ο άλλος οδηγός", σε περίπτωση που το αλκοτέστ βγει θετικό, θα χάσετε όλα τα δικαιώματά για αποζημίωση του οχήματος σας.

  Αρχή σελίδας - ANDROS info

  ANDROS info
  ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ANDROSinfo Δείτε το ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ του ANDROSinfo
  Πείτε μας τα σχόλιά σας για τις σελίδες μας και το νησί μας την ΑΝΔΡΟ.

                     Developed by:   Vangelis Stergiotis    Καλομενοπούλου 8 Ν. Ψυχικό  -  15451  ΑΘΗΝΑ   Τηλ.:210.6726.051    Φαξ:210.6726.052  
  Copyright © 2008 Studio Target. All Rights Reserved    -   Όροι χρήσης του ANDROSinfo.gr